Elsőként az orosz női teniszválogatott jutott fináléba a Billie Jean King Kupa prágai döntőjében, mivel a pénteki elődöntőben 2-1-re legyőzte az amerikai csapatot.

Az első egyes találkozón a korábbi US Open-bajnok Sloane Stephens az első szett sima megnyerése után végül kikapott a világranglistán őt 23 hellyel megelőző Ljudmila Szamszonovától. Danielle Collins (30.) azonban hatalmas, 2 óra 45 perces mérkőzésen legyőzte az esélyesebb Anasztaszija Pavljucsenkovát (12.), így a párosra maradt a döntés.
Itt az oroszok - Szamszonova, Veronika Kugyermetova összeállításban - valamivel több mint egy óra alatt bizonyultak jobbnak Shelby Rogersnél és CoCo Vandeweghe-nél, így ők jutottak döntőbe, ahol a svájci-ausztrál csata győztese vár majd rájuk.
Australian Open
Végtelenül egyoldalú elődöntőket nyert meg Barty és Collins is az Ausztrál Openen
6 ÓRÁJA
A 39-szeres Grand Slam-tornagyőztes Billie Jean King tiszteletére átnevezett Fed Kupa prágai fináléjában a világ legjobb 12 válogatottja szerepel. A szombatig tartó viadalra eredetileg tavaly áprilisban Budapesten került volna sor - Magyarország három évre nyerte el a rendezési jogot -, de azt a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották, majd idén tavasszal hasonló okokra hivatkozva ismét lemondták a szervezők. Májusban a nemzetközi szövetség (ITF) bejelentette, hogy új helyszínt keres az eseménynek, mert a magyar szövetség elállt a rendezéstől.
Korábban a finálét két csapat vívta, és valamelyik döntős volt a házigazda, az új formátumban azonban egy helyszínen egy hét alatt a legjobb 12 válogatott részvételével rendezik meg az eseményt. A négy háromcsapatos csoportból az elsők jutottak elődöntőbe.
Eredmények, elődöntő:
Oroszország-Egyesült Államok 2-1
  • Ljudmila Szamszonova-Sloane Stephens 1:6, 6:4, 6:3
  • Anasztaszija Pavljucsenkova-Danielle Collins 7:6 (11-9), 6:7 (2-7), 2:6
  • Darija Kaszatkina, Veronika Kugyermetova-Shelby Rogers, CoCo Vandeweghe 6:3, 6:3
Australian Open
A második elődöntő is gyorsan véget ért: A korábbi Garros-győztesnek esélye sem volt
8 ÓRÁJA
Australian Open
Kyrgios és Barty is pályán csütörtökön, az ausztrálok nagy napján
TEGNAP 19:42