Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ez már a legjobb Djokovic? - Wilander szerint a szerb ellen semmit nem lehetett tenni

Szabó Bence

Frissítve 25/01/2023 - 16:53 GMT+1

Az Eurosport szakértője meg van róla győződve, hogy a szerb teniszező az Andrey Rublev elleni negyeddöntőben már közel a legjobb játékát mutatta. Wilander főleg Djokovic hihetetlen return-játékát emelte ki, míg Tim Henman védelmébe vette a lemosott Rublevet, szerinte az orosz semmit sem tehetett a fölé növő ellenfelével szemben.

Australian Open: Djokovic - Rublev - a mérkőzés legjobb pillanatai

Hátravan még két meccs a győzelemig, de ilyen játékkal nehéz lesz megállítani Djokovicot.
Vannak napok, amikor Novak Djokovic megállíthatatlan. A korábbi világelső a szerdai negyeddöntőben semmi esélyt nem hagyott Andrey Rublev-nak (https://www.eurosport.hu/tenisz/australian-open-ferfiak/2023/serules-ide-vagy-oda-djokovic-konnyed-gyozelemmel-jutott-az-elodontobe_sto9351334/story.shtml) és alig két óra alatt, három szettben lerendezve a mérkőzésüket jutott az elődöntőbe.
A szerb teniszező a torna első felében combhajlító sérüléssel küzdött, de mostanra úgy tűnik, maga mögött hagyta a problémát. Mats Wilander, az Eurosport szakértője , Djokovic a negyeddöntőben már a legjobb formáját idézte.
„Szerintem igen. Nyilván nagy különbség van aközött, ha Rafael Nadal, Roger Federer, vagy még ha Andy Murray ellen játszol is, mint ha Andrey Rublev vagy Alex de Minaur ellen tennéd. De amit csinál – ahogy üti a labdákat és amilyen a szervája – lenyűgözően pontos.”
Őszintén, ezek a párosítások rémesek voltak az ellenfeleinek… neki pedig elég egyszerűek. Sok féle dolgot kipróbálhatott, sok dolgot tökéletesíthetett.
"Nem tudom, ma milyen játékstílus zavarhatta volna meg. Talán egy John Isner szerű versenyző, valaki aki nagy szervával leüti a pályáról. Vagy Nick Kyrgios szervája, úgy, hogy közben fogadásnál is tudja tartani a lépést. Egyszerűen telibe találja a vonalakat! Hogy csinálja?”
Tim Henman szerint nem lehet Rublev-ot hibáztatni az eredményért, a szerb egyszerűen fölé nőtt a meccsen.
„Nem azért, mert Rublev bármit rosszul csinált volna, Djokovic egyszerűen túl jó. Más szinten játszik. Nem adott Rublev-nak esélyt, hogy bármelyik szettben belelendüljön, és amint vezetést szerzett, rendíthetetlen maradt.”
picture

Djokovic és Rublev

Fotó: AFP

Wilander különösen Djokovic return-játékát emelte ki, miután a szerb a fogadójátékainak is 45%-át megnyerte, míg ellenfele a második szervája mögül alig a pontok harmadát tudta behúzni.
"A mélység, amivel a returnt üti, hihetetlen. Ha visszaütötte Rublev első szerváját, Novak a pontok 69%-át megnyerte. Ilyen szinte sose történik a teniszben. Azt gondoltam, Rublevnek többet kéne beütnie az első szerváját, de Novak ellen ez ma nem lett volna elég.”
Be kell ütnöd a szervádat, lehetőleg a sarokba, majd visszaérned és megcéloznod a másik sarkot is. Novak returnje jó – ezt az évek alatt megtanultuk - de ma különlegesen jó volt.
Djokovic az elődöntőben az amerikai Tommy Paullal találkozik majd, aki szerdán négy szettben ejtette ki honfitársát, a torna másik meglepetésemberét, Ben Sheltont. A 25 éves játékosnak élete meccsére lesz szüksége, ha egyáltalán esélyt akar adni magának a továbbjutásra.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés