Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Csípje meg valaki! Egy balkezes amerikai srác, akire kevesen fogadtak volna az Australian Open előtt

Gecsei Dina

Frissítve 21/01/2023 - 17:02 GMT+1

A 20 éves Ben Shelton álomszerű bemutatkozása az Australian Openen tovább folytatódik. A világranglista 89. helyén álló amerikai srác szombaton bejutott a negyedik fordulóba, amikor 6:3, 7:6(7-4), 6:4-re legyőzte az ausztrál Alexei Popyrint. Vajon tovább folytatódik Shelton számára az álom, vagy J.J. Wolf lesz az utolsó állomás a nyolcaddöntőben?

Australian Open: Shelton - Popyrin - a mérkőzés legjobb pillanatai

Ben Shelton álomszerű debütálása az Australian Openen a negyedik fordulóban folytatódik.
"Nagyszerű érzés" - mondta Shelton a meccs után. "Azt mondtam magamnak a pályán, hogy csípjen meg valaki. Egészen hihetetlen élmény volt ma a pályán lenni az ausztrál közönség előtt. Őrületesen jó volt, és nagyon örülök, hogy továbbjutottam."
A 20 éves játékos mind a négy bréklabdát hárította, amivel Popyrin próbálkozott, a győzelmével pedig ő lett az ötödik az elmúlt tíz évből, aki férfiként a legjobb 16 közé jutott az Australian Openen újoncként. A poén a történetben az, hogy a negyedik ebben a felsorolásban épp az a Jeffrey John (J.J.) Wolf lett, akivel a következő fordulóban össze kell csapnia Sheltonnak, és aki nem sokkal előtte került fel erre a listára, szintén amerikaiként.
Egy évvel ezelőtt a balkezes Shelton az 569. helyen állt az ATP-világranglistán, és még a Floridai Egyetemen tanult. Az utóbbi napokban azonban gyorsan bebizonyította, hogy igen veszélyes játékos tud lenni a pályán, adogatásával és agresszív játékával eléggé meg tudja nehezíteni az ellenfelei dolgát. Annak ellenére, hogy ez volt az első útja az Egyesült Államokon kívülre, Shelton otthon érezte magát Melbourne-ben, és az év első Grand Slam-tornáján a közönséget is gyorsan elvarázsolta (na, ez a varázs kicsit alábbhagyott, amikor az ausztrál Popyrin ellen játszott).
picture

Ben Shelton

Fotó: AFP

Shelton rögtön a mérkőzés után felhívta a szüleit. Édesapja, Bryan Shelton, aki szintén teniszezett, és aki korábban a világranglista 55. helyéig jutott, Ben edzője is volt a Floridai Egyetemen, és aktívan részt vesz fia pályafutásában.
"Nagyon izgatott lett. Olyan 5:40 körül lehetett náluk, és ma meccsük van a csapattal, szóval azt hiszem, egy kicsit felborítottam az alvási rendjét" - mondta Shelton mosolyogva. "Mindig elemez, most is beszélgetett velem azokról a dolgokról, amiket nagyon jól csináltam, és arról a néhány dologról, amit egy kicsit jobban is csinálhattam volna. De igen, összességében elégedett volt."
A 20 éves játékos egyébként Roger Federer menedzsmentcégéhez, a TEAM8-hoz szerződött, Coco Gaufffal közös ügynöke van, és nyilván édesapja edzői segítségére is számíthat, szóval bátran kijelenthetjük, hogy Shelton jó kezekben van. Annak ellenére, hogy a srác eleinte inkább amerikai focista akart lenni, úgy néz ki, megérte váltani.
Az amerikai 34 nyerőt ütött és mindössze 25 ki nem kényszerített hibát vétett Alexei Popyrin ellen, aki a második fordulóban a top 10-es favoritot, Taylor Fritzet ütötte ki. Nyolc bréklabdájából kettőt értékesített, és az első adogatásainak 87 százalékát nyerte meg, így két óra után bezsebelhetette a győzelmet a John Cain Arénában.
"Azt mondtam magamnak, hogy ma nem fogok vacakolni a pontok között, kicsit jobban belemegyek az ütéseimbe, még akkor is, ha ezzel becsúszik pár apró hiba, mert hosszútávon ez kifizetődik majd" - elemzett Shelton. "Azt hiszem, ma működött a terv, és elég jól teljesítettem."
Shelton 2022 novemberében először jutott be a top 100-ba, jelenleg a 65. helyen áll az élő ranglistán. Következő ellenfele, a már említett J.J. Wolf a nap folyamán korábban 6:4, 6:1, 6:2-re legyőzte honfitársukat, Michael Mmoh-t.
"Jó barátok vagyunk, szeretünk sokat viccelődni, sokat viccelődünk az öltözőben. Szóval ő egy jó srác" - mondta Shelton. "Kifejezetten izgatott vagyok, hogy játszhatok ellene, és szerintem ez egy olyan meccs lesz, amit a közönség biztosan élvezni fog."
picture

Jeffrey John Wolf

Fotó: AFP

Forrás. Eurosport, Olympics.com és ATPTour.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés