"Tiszteletben kell tartani a döntését!"

Még mindig nem tudni, mi lesz Novak Djokovic sorsa, és valószínűleg a hétfői bírósági tárgyalásig ebben az állapotban marad Ausztrália és a teniszvilág. A világelső ügyvédjei gőzerővel dolgoznak azon, hogy számukra kedvező megoldást találjanak, miközben szombaton nyilvánosságra kerültek olyan dokumentumok, amik alapján egyre furcsább az amúgy is döbbenetes ügy.
Aki még nem tudná a sztorit, vagy csak szeretné feleleveníteni az utóbbi napok történéseit: Djokovic szerdán érkezett a melbourne-i Tullamarine repülőtérre, majd ott egy különszobában órákon át a hatóságok döntésére várt, hogy beléphet-e az országba. Előzőleg még arról szóltak a hírek, hogy az Ausztrál Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva különengedélyt adtak neki az induláshoz, mindezt annak ellenére, hogy nincs beoltva koronavírus ellen, bár az induláshoz ez kötelező lenne. Victoria állam hatósága azonban megtagadta a belépését, majd eldőlt, hogy nem kap vízumot, mert "nem szolgáltatott elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy teljesítse a belépéshez szükséges előírásokat".
Tenisz
Akár szponzorai is kihátrálhatnak Djokovic mögül az Ausztráliában történtek miatt
TEGNAP 08:31
A már említett szombati napon közzétett iratok szerint Djokovic november közepén megkapta a beutazáshoz szükséges vízumot, december 30-án pedig az orvosi mentességről szóló igazolást is. Utóbbit annak alapján, hogy december 16-án pozitív tesztet adott, a beutazás előtti 72 órában pedig nem volt láza, illetve a fertőzésre jellemző légúti tünete. Az ügyvédek állítása szerint az AO rendezőinek megbízásából egy független orvosi szakértői bizottság állította ki Djokovic számára a mentességi igazolást, amit Victoria állam ezzel foglalkozó testülete is felülvizsgált, majd jóváhagyott.
https://i.eurosport.com/2021/07/11/3171392.jpg
Friss történésként Djokovic korábbi edzője, Boris Becker szállt bele a buliba egy nyilatkozattal. A volt világelső védelmébe vette az ex-tanítványt, noha úgy gondolja, egyáltalán nem helyes, hogy a szerb nincs beoltva. Ezzel együtt még nem rossz ember.
"Tiszteletben kell tartani a döntését. Csak mert valaki nem oltatja be magát, még nem rossz ember" - mondta a Bildnek Becker, aki pályafutása során kétszer nyert az Ausztrál Openen.
Becker szerint Djokovic hanyagsággal sem vádolható.
Természetesen a szabályok mindenkire vonatkoznak, de Novak nem érdemli meg azt, ahogy most bánnak vele. Jóhiszeműen repült Ausztráliába, érvényes belépési engedély birtokában. Ha nem lettek volna rendben a papírjai, soha nem ült volna fel a gépre. Végül is nem idióta.
A helyi bíróság hétfőn dönt arról, hogy Djokovicnak el kell-e hagynia Ausztráliát vagy maradhat és részt vehet a január 17-én kezdődő versenyen.
Forrás: részben MTI
Dubai Duty Free Tennis Championships
Kiderült, mikor látjuk újra Novak Djokovicot a kiutasítása után
TEGNAP 21:13
Australian Open
Novak Djokovic visszatér! - Jövőre, Ausztráliába, a torna igazgatója szerint
23/01/2022 12:18