Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal is kiakadt Djokovicra, és a koronavírus elleni oltás fontosságát hangsúlyozta

Takács Márton

Frissítve 06/01/2022 - 11:58 GMT+1

Novak Djokovic esetleges kiutasítása Ausztráliából nagy figyelmet keltett. Rafael Nadal kevéssé szimpatizál a szerbnek az ügyben mutatott viselkedésével, és úgy véli, egyszerűen be kellene oltatnia magát, hogy elkerülje a mostani problémákat.

Novak Djokovic és Rafael Nadal a Roland Garros tavalyi elődöntőjén

Fotó: AFP

Rafael Nadal szerint Novak Djokovicnak vállalnia kell a tettei következményeit.

Rafael Nadal jól kezdte a felkészülést az Australian Openre: 6:2 7:5-re legyőzte Ricardas Berankist, és bejutott a negyeddöntőbe a melbourne-i keménypályás tornán.
De sokkal érdekesebb, amit a pályán kívül tett, ugyanis nekiment Novak Djokovicnak, amiért az nem oltatta be magát a Covid-19 ellen, és azt mondta, hogy "be kellene tartania a szabályokat".
Djokovic a szigorú oltási protokoll által lehetővé tett orvosi felmentéssel indulhat az Australian Openen, de per pillanat úgy néz ki, hogy kihagyja a Grand Slamet, miután az ausztrál határőrség tisztviselői elutasították a vízumát, amikor szerdán késő este leszállt a repülője Melbourne-ben.
A világelső jelenleg kiutasítás előtt áll, és a melbourne-i Park Hotelben tartózkodik. Ügyvédei fellebbezést nyújtottak be a tiltás ellen, amelynek eredményét hétfőn tárgyalják.
Djokovic nagy riválisa, Nadal, aki jelenleg Melbourne-ben készül a január 17-én kezdődő évnyitó Grand Slamre, világosan fogalmazott, és azt mondja, a szerbnek egyszerűen be kellett volna oltatnia magát.
picture

Rafael Nadal sikerrel tért vissza tétmeccsen a pályára

Fotó: Getty Images

"A világ már eleget szenvedett. Oltassák be magukat az emberek! Ha Djokovic akarna, akkor itt Ausztráliában gond nélkül játszhatna. Magam is átestem a koronavíruson. Kétszer is kaptam védőoltást. Ha ezt megtesszük, akkor nem lesz gondunk itt játszani. Ez az egyetlen világos dolog. Más olyan témáról nem akarok véleményt mondani, amelyről nem rendelkezem elegendő információval.
Az egyetlen, számomra tiszta dolog az, hogy ha be vagyunk oltva, akkor játszhatunk az Ausztrál Openen és mindenhol, a világ véleményem szerint már eleget szenvedett attól, hogy nem tartják be a szabályokat." - nyilatkozta Nadal.
picture

Rafael Nadal

Fotó: Getty Images

Nadal megismételte, hogy Djokovic nem lenne abban a helyzetben, amiben most van, ha úgy döntött volna, hogy beoltatja magát:
"Azt hiszem, ha akarna, gond nélkül játszhatna itt, Ausztráliában. Természetesen nem tetszik a kialakult helyzet. Valamilyen módon sajnálom őt. Ugyanakkor már hónapok óta ismeri a körülményeket, így ő maga hozza meg a döntéseit." - zárta mondandóját az Ausztrál Open 2009-es bajnoka.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés