Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal nagyon sajnálja, hogy Del Potro nem tudta befutni azt a pályát, amit megérdemelt volna

Takács Márton

Publikálva 25/02/2022 - 15:23 GMT+1

Az idei Ausztrál Open győztese, a 21-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal úgy üdvözölte Juan Martín del Potrót, mint az egyik legjobbat, miközben az argentin teniszező várhatóan megerősíti kényszerű, szűnni nem akaró térdfájdalmai miatti visszavonulását.

Rafael Nadal még veretlen 2022-ben, most pályán kívül is bizonyított

Fotó: AFP

Rafael Nadal szép szavakkal méltatta a sérülései miatt visszavonulni kényszerülő Juan Martín del Potrót.
"Rendkívül sajnálatosnak érzem mindazt, amin egy olyan embernek, mint Juan Martín, keresztül kellett mennie a sportkarrierje során." Rafael Nadal többek között így kommentálta a napokban, hogy Juan Martín del Potro minden bizonnyal visszavonulásra kényszerül krónikus térdsérülése miatt.
Már két külön cikkben is méltattuk a 2009-es US Open bajnokának játékát, tenyeresét, az egyéniségét, amiért annyira lehet őt szeretni a rengeteg ego alkotta mezőnyben, amelyből nem csak a magassága miatt emelkedik ki.
E sorok írója az argentin karrierjének és pályán kívüli életének fordulópontjait emelte ki személyes hangú cikkében, míg Kálmán Laci kollégánk Delpo óriási szívét tette cikkének témájává.
Nadal mindezt az acapulcói ATP 500-as tenisztorna egyik sajtótájékoztatóján mondta, ahol azóta bejutott a legjobb négy közé, és Melbourne után Mexikóban is találkozik az új világelsővel, Daniil Medvedevvel, ezúttal már az elődöntőben.
picture

A 21-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal is bejutott a négy közé

A 35 éves spanyol az amerikai Tommy Pault verte két játszmában a negyeddöntőben, míg az orosz a japán Yoshihito Nishioka ellen nyert két sima szettben.
Del Potro február elején az Argentina Openen egy érzelmekkel teli mérkőzésen tért vissza a pályára, több mint két és fél év után először játszott mérkőzést, amit a papírforma szerint el is veszített Federico Delbonis ellen.
De ott nem az eredmény volt a lényeg, hanem hogy hazájában teniszezhetett újra a rengeteg sérüléssel küszködő, összesen nyolc műtéten áteső Delpo, akit elképesztő hangulatban, hősként ünnepelt a közönség. Ő maga sem bírta ki sírás nélkül.
A 33 éves játékos azóta visszalépett a Rio Opentől, és a Delbonis elleni találkozó után utalt arra, hogy az lehetett az utolsó profi teniszmeccse.
A sok kihagyással tarkított karrierje ellenére Del Potro az ATP Tour egyik legnépszerűbb és legtehetségesebb játékosává vált. Rafa Nadalt, Novak Djokovicot és Roger Federert leszámítva ő volt az egyetlen, aki a 2005-ös Roland Garros és a 2012-es Wimbledon között Grand Slam-tornát nyert egyesben a férfiak mezőnyében.
Ő lett az első olyan teniszező, aki egyetlen majorön legyőzte Nadalt (az elődöntőben) és Federert (a fináléban) is, amikor a 2009-es US Openen megszerezte egyetlen GS-sikerét.
A spanyol tisztelettel adózott Del Potro pályafutása előtt, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a sérülések nagy mértékben hátráltatták a kétszeres olimpiai érmest.
"Végül is ő az egyik legjobb teniszező, akit az elmúlt években a pályán láthattunk, és a túl sok fizikai probléma nem tette lehetővé, hogy olyan karriert futhasson be, amilyet megérdemelt volna, és amilyet mindannyian szerettünk volna látni.” – nyilatkozta Nadal.
picture

Del Potro és Nadal a 2018-as US Openen

Fotó: AFP

Del Potro hatszor győzte le Nadalt a páros 17 találkozója során. A 21-szeres Grand Slam-győztes boldog és fájdalommentes visszavonulást kívánt régi ellenfelének, ha - ahogy az valószínűsíthető - utóbbi beigazolódik.
"Most, hogy úgy tűnik, Del Potro visszavonulása valósággá vált, azt kívánom, hogy legyen boldog, hogy ezek a fájdalmak megszűnjenek, hogy kellemesen alakuljon a magánélete, és hogy ne kelljen naponta szenvednie azoktól a fizikai problémáktól vagy fájdalmaktól, amelyekkel a mai napig küszködik.”

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés