A 23 éves Zhou a ranglistás helyezésének köszönhetően rendkívül közel került ahhoz, hogy alanyi jogon kvalifikáljon a 2021-es világbajnokságra.

Két pontszerző döntőt játszott már korábban, ám mindkettőt elbukta. A tehetsége és a tudása alapján azonban várhatóan számos tornát nyerhet a jövőben, de elmondása szerint ehhez az is kell, hogy máshogy viszonyuljon a legjobbak elleni mérkőzésekhez.
Vannak olyan játékosok, akik ellen nincs mentális gondja, másokkal szemben viszont igen. Tudja, hogy ezen mindenképp változtatnia kell. A reménybeli, első pontszerző tornagyőzelméről ezt mondta:
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
"Remélem, nagy torna lesz, mondjuk az Egyesült Királyság Bajnoksága. Tavaly nagyon sokat készültem rá, és el is jutottam az elődöntőig, de ott Neil Robertson nagyon kemény ellenfél volt. Az embernek néha egy kis szerencsére is szüksége van fontos pillanatokban. Úgy érzem, hogy például John Higgins vagy Mark Williams ellen jobbak az esélyeim. Higginst például legyőztem a nyolcaddöntőben a UK-n. Ugyanakkor Ronnie O'Sullivan vagy Judd Trump ellen nem érzem, hogy igazán volna esélyem. Mindenképp változtatnom kell a hozzáállásomon, Judd biztosan máshogy állna a kérdéshez a helyemben."
Zhou a ranglistás helyezése miatt első kiemeltként indult a világbajnokság selejtezőjében, de kikapott Liam Highfieldtől, és nem kvalifikált a Crucible-be. Mint mondja, a ranglistás helyezése nem foglalkoztatja, csakis a tornagyőzelem érdekli, ami úgyis meghozná neki az előrelépést.
"Tavaly túlságosan nagy nyomást helyeztem magamra a versenyek vége felé. Korábban nem jutottam el ilyen magasságokig, és senki sem adott tanácsot, hogy hogyan kezeljem az ilyen helyzeteket. Rossz érzés volt, hogy nem sikerült kvalifikálni a világbajnokságra. Egy ideig vacakul éreztem magam miatta, de most már túl vagyok rajta. Biztos, hogy lesz még lehetőségem az előrelépésre. De nekem nem ez a legfontosabb, sokkal inkább a trófeaszerzés."
Zhou nem indul a Championship League-en, mert nem igazán érdekli a verseny. Július végén vagy augusztusban tervezi az utazást az Egyesült Királyságba a szezon megkezdésére. Az augusztus 16-án rajtoló British Open lesz az első versenye az új szezonban.
Forrás: metro.co.uk és wst.tv

Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16