Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Döntő frame-es csaták napja a Crucible-ben

Buzás Gábor

Frissítve 21/04/2021 - 10:01 GMT+2

Jack Lisowski nyerte az idei első döntő frame-et a világbajnokság főtábláján, este pedig csatlakozott hozzá Stuart Bingham. Mindketten nagy breakkel szerezték meg a győzelmet.

Jack Lisowski

Fotó: WorldSnooker

Hárman jutottak kedden a második fordulóba a snooker világbajnokságon.

Elsőként Jack Lisowski, aki mindössze élete második mérkőzését nyerte a Crucible-ben. Két éve Ali Cartertől kapott ki 10-6-ra a 32 között, tavaly pedig Anthony McGilltől 10-9-re. Ezúttal ő nyert, Carter ellen, 10-9-re. Ez is mutatja, amit az egész szezonban tapasztalhattunk, hogy lassan kezd átállni a győztes oldalra.
Carter bosszús lehet, hiszen 8-6-ra még ő vezetett. Lisowski azonban az utolsó öt frame-ből négyet megnyert, és kiemelkedik a döntő frame-ben bemutatott 60-as breakje, melyet egy csodálatos lökéssel indított el.
picture

Snooker vb: Lisowski döntő frame-ben győzte le a kétszeres finalistát

Lisowski a második fordulóban Neil Robertsonnal találkozik, aki remekül kezdte a tornát. Az ausztrál nagyban felelős azért, hogy Lisowski még nem nyert pontszerző trófeát, hiszen az első két döntőjében ő győzte le. Ezúttal is Robertson a favorit, de ha minden jól megy, akkor mi, nézők járunk igazán jól, mert ez egy szuper meccs lehet.
picture

Neil Robertson | World Snooker Championship 2021

Fotó: Getty Images

Szintén döntő frame-es csatát hozott Ding Junhui és Stuart Bingham mérkőzése. A végig szoros és izgalmas találkozónak volt egy külön érdekessége: 9-9-es állásnál elküldték őket az asztaltól, hogy az esti etap időben elkezdődhessen. Így várniuk kellett közel két órát a folytatásra.
picture

Ding idén sem lesz világbajnok, Bingham búcsúztatta

Úgy gondolom, ez a szabály változtatásra szorul, hiszen semmilyen szempontból nem játékos- és nem nézőbarát megoldás. 35 perccel az esti szakasz kezdete előtt még nyugodtan beleférhetne egy frame, hiszen bizonyos, hogy már csak egyet kell lejátszani. Olyan szörnyű lenne, ha az egyik esti meccs mondjuk negyed órával később kezdődne?
A döntő frame-ben Ding előtt adódott az első sansz, de 45-nél elhibázta a feketét, a 2015-ös világbajnok egy 70-es breakkel elcsente a frame-et, és megnyerte a találkozót. A következő körben Jamie Jones lesz az ellenfele. Bingham ezt mondta:
Mérges voltam, hogy elküldtek minket 9-9-nél, de valószínűleg jót tett nekünk az a kis pihenés. A döntő frame első nyolc-kilenc perce hihetetlen biztonsági csatát hozott, nem adtunk egymásnak esélyt. Aztán szerencsém volt, amikor Ding hibázott, és utána életem egyik legjobb breakjét mutattam be.
Mark Allen nem bízta a véletlenre a továbbjutását Lyu Haotian ellen, 10-2-re győzött, három százast lökött. Az északír felejthető szezont produkált a pontszerzők szintjén, viszont az egyik legnagyobb teljesítményt ő szállította a Bajnokok Bajnoka megnyerésével. Azóta, nagy jóindulattal mondhatjuk, hogy rápihent a világbajnokságra. Semmiképp sem szabad figyelmen kívül hagyni az esélyeit. Mark Selby vagy Kurt Maflin lesz az ellenfele a második fordulóban.
picture

Mark Allen responds to the crowd, World Snooker Championship, The Crucible, Sheffield, April 20, 2021

Fotó: Getty Images

Ding és Lyu kiesése azt is jelenti, hogy az öt kínai közül csak egy jutott tovább: Yan Bingtao. Ding tehát idén sem lesz világbajnok. A fiatalabb kínai viszont még lehet, és ha sikerülne megszereznie a trófeát, akkor Stephen Hendry fiatalsági rekordját döntené meg.
Szerdán is hárman jutnak tovább. Judd Trump 7-2-es vezetésről folytatja délután Liam Highfield ellen. Barry Hawkins 6-3-ra elhúzott Matthew Selt ellen. Mark Williams és Sam Craigie a teljes mérkőzést szerdán játssza le. Ezenkívül elkezdődik Shaun Murphy és Mark Davis csatája, valamint Mark Selby és Kurt Maflin összecsapása. Utóbbiból lehet egy nagyszerű csata. Szerda estére már ismert lesz 14 játékos neve a második fordulóból. Csütörtökön egészül ki a lista, és ezzel párhuzamosan már kezdődik is a csata a negyeddöntős szereplésért.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés