Selby egy kicsit fáradtan kezdte a snooker világbajnokság döntőjét, de hamar bemelegedett.

Mindketten nagyjából egyforma (igen magas) szinten, egyben szórakoztatóan játszottak az első szakaszban. Murphy egy picit jobb volt, és 5-3-ra vezetett. Selby csak egy nagy breaket lökött, viszont ellopott egy frame-et 65 pontos hátrányból. Jól alakult a vasárnap délután.

Mark Selby és Shaun Murphy, Sheffield 2021

Fotó: Getty Images

Snooker
Poolra vált Judd Trump és Mark Selby szeptemberben
02/09/2021 12:24
Este aztán hasonló szinten folytatták. Annyi különbséggel, hogy Selby szép lassan átvette az irányítást, és 7-7 után a vezetést is. Murphy csak egy egész kevéssel játszott gyengébben, mint délután, Selby viszont egyértelműen jobb volt, mint az első etapban. Sorra hozta a nagy breakeket, kiegyenlített, majd átvette a vezetést. Murphy ezzel párhuzamosan elvesztette a fonalat, és a két utolsó frame töredezett stílusa sem kedvezett neki.
Összességében Selby 7-2-re hozta az esti etapot, aminek következtében 10-7-re vezet. És egy érdekesség: jó a meccs, löktek hat-hat 50 feletti breaket, de százas még nem született. Ami azért vicces, mert ezen a világbajnokságon máris rekordszámú százast löktek a játékosok, és ebből ők is bőven kivették a részüket.

Snooker vb döntő: Murphy - Selby

Selby tíz, Murphy nyolc darabbal. Másrészt nagyon ritka egy világbajnoki döntőben, hogy ilyen sokáig ne szülessen százas. 2006-ban Ebdon a 23. frame-ben, 2010-ben Dott a 22. frame-ben lökte meg a meccs első és egyetlen százasát. Ez a kettő pedig az utóbbi húsz év legrosszabb döntői közé tartozik. Ezzel szemben a mostani finálé egy kiváló mérkőzés, csak épp hiányoznak a százas breakek.
British Open
Selby megint győzött, Hendry kilenc év óta először játszott közönség előtt
18/08/2021 17:11
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36