Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan egyre jobb esélyekkel menetel

Buzás Gábor

Publikálva 30/11/2021 - 09:19 GMT+1

Az első két fordulóban az Egyesült Királyság Bajnokságának öt korábbi győztese esett ki, és hétfőn, a harmadik forduló első játéknapján csatlakozott hozzájuk John Higgins. Így már csak három korábbi győztes, és két kiemelkedő favorit maradt a mezőnyben.

Ronnie O'Sullivan egyre jobb esélyekkel menetel

Fotó: WorldSnooker

A két nagy favorit persze Ronnie O'Sullivan, aki már túl van a harmadik körös meccsén, ráadásul remek játékkal, illetve Judd Trump, aki kedd délután áll asztalhoz a 32 közé jutásért, de eddig nem mutatott különösebben meggyőző játékot. A kakukktojás, aki nyert már UK-t, de nem tartozik a nagy favoritok közé, ámbár eddig jó formában játszott, Stephen Maguire, aki Trumphoz hasonlóan kedden játssza harmadik fordulós mérkőzését.
Az első forduló a korábbi bajnokok közül Robertson és Murphy (meg persze Hendry és Stevens, de őket hagyjuk), a második forduló Selby, Williams és Ding vereségét hozta. Így mindössze hárman maradtak a mezőnyben, akik nyertek már Egyesült Királyság Bajnokságát. Persze nem csak ők győzhetnek idén, nyilvánvalóan lehet új bajnok is, leginkább Mark Allen vagy Kyren Wilson lehet még esélyes a végső sikerre.
Sok nagyágyú esett ki, éppen ezért tűnik egyre inkább favoritnak O'Sullivan. Egyrészt remek formában játszik, másrészt folyamatosan esnek ki azok a játékosok, akiktől valódi félnivalója van, azaz akik olyankor is le tudják győzni, amikor megy neki a játék. Igazság szerint Trump az egyetlen, aki még talpon van, és egy erős O'Sullivannek is méltó ellenfele tud lenni.
Higgins a vasárnap is hatalmas csatát nyerő Zhao Xintonggal vívott óriási küzdelmet. A skót szinte végig előnyben volt, de a végén Zhao két nagy breakkel fordított, és megnyerte a meccset. Zhao az utóbbi három szezonban mindig játszott negyeddöntőt, sőt, három éve elődöntőig jutott a China Championshipen. Nagyon veszélyes játékos, aki harapós formában snookerezik, nyugodtan lehet ő a torna meglepetésjátékosa. Higginst legyőzte, Selbyt más takarította el az útból, így jó eséllyel pályázik az elődöntőbe jutásra.
picture

Noppon Saengkham

Fotó: WorldSnooker

Hétfő este nem született kirívó meglepetés, egyszerűen azért, mert nem került óriási sztár a programba (felmerül a kérdés, hogy miért játszott egyidőben O'Sullivan és Higgins, ha este Kyren Wilson volt a legnagyobb "sztár"...), de azért csak kikapott egy korábbi világbajnok. Stuart Bingham kiesése nem egetrengető szenzáció, mivel idén minden egyes versenyén korán búcsúzott. A mikéntje viszont érdekes volt: Noppon Saengkham 5-0-ra elhúzott, Bingham kiharcolta a döntő frame-et, ahol a thai játékos lökött egy százas breaket. Bingham volt a nyolcadik top 16-os búcsúzó (mindössze a harmadik forduló felén vagyunk túl!). Saengkham következő ellenfele O'Sullivan lesz.
Kedd délután Trump játszik Selttel, a slágermeccsnek viszont Gilbert és Allen csatája ígérkezik. Az esti programból Maguire és Brecel csatája emelkedik ki.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása