Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Zhao Xintongot is felfüggesztették - Nem lesz kínai játékos a Mastersen

Buzás Gábor

Publikálva 03/01/2023 - 15:14 GMT+1

A nyolc korábban felfüggesztett kínai játékost még ketten követték, így már összesen tíz kínai nem játszhat jelenleg a profi snookerversenyeken. Január 3-án az Egyesült Királyság Bajnoksága 2021-es és a German Masters 2022-es győztese, Zhao Xintong játékjogát függesztették fel, aki jelenleg a legmagasabban rangsorolt kínai versenyző.

Zhao Xintong hengerelt a UK-döntőben, első pontszerzőjét nyerte

És ez azt is jelenti, hogy jelenleg a legmagasabban rangsorolt, a fogadási ügyben nem érintett kínai játékos Ding Junhui, akit csupán a ranglista 22. helyén találunk, hiszen ugye Zhao Xintong és Yan Bingtao, mindkét top 16-os kínai játékos "kiesett" előle. A másik januárban felfüggesztett játékos a ranglista 82. helyén álló Zhang Jiankang - a 24 éves kínai eddig kétszer jutott a legjobb 16 közé pontszerző tornán.
A Main Touron jelenleg 23 kínai játékos van, tehát a kontingensük közel fele jelenleg nem élhet a játékjogával - ez óriási botrány, és nagyon rossz hatással lehet hosszú távon a snooker megítélésére, valamint a kínai versenyek visszatérésére is. Egyelőre egyik hatást sem lehet felmérni, jó lenne, ha minél előbb lezárulna az ügy, megszületnének a döntések, és persze még jobb volna, ha több játékost már nem kellene felfüggeszteni.
Vasárnap kezdődik a Masters, és egyelőre az is kérdés, hogy lesz-e helyettese Zhao Xintongnak, vagy Mark Selby játék nélkül jut a legjobb nyolc közé. Amennyiben úgy dönt a szövetség, hogy helyettesítik a kínait, akkor Hossein Vafaei kap lehetőséget, hiszen ő állt a világranglista 18. helyén az Egyesült Királyság Bajnoksága után, amikor kialakult a Masters mezőnye. Ne feledjük, az akkor a ranglista 17. helyén álló David Gilbert már biztosan ott lesz a Mastersen, ő helyettesíti Yan Bingtaót, és lesz Mark Williams ellenfele.
Ami Vafaeit illeti, neki ez volna az első szereplése a Mastersen, ráadásul nem akármilyen körülmények között. Amennyiben úgy dönt a szövetség, hogy felkéri az iránit, akkor minél előbb be kellene jelenteni a dolgot, hogy megfelelően fel tudjon készülni. Bár könnyen lehet, hogy van olyan rutinos, hogy már löki is a golyókat, ki tudja, mi lesz alapon...
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés