Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O’Sullivan mesébe illően rekordot is döntött, meg nem is

Buzás Gábor

Frissítve 29/11/2022 - 12:09 GMT+1

Elképesztő rekordot döntött meg Ronnie O’Sullivan a Scottish Open első fordulóban. Alapvetően roppant gyorsan játszott, 11,4 másodperces lökésátlaggal 4-0-ra győzött Bai Langning ellen. De ez még semmi. A második frame-ben egy olyan rekordot döntött meg, ami már 26 éve állt. Aztán kiderült, hogy mégsem.

Ronnie O'Sullivan: 'Úgy éreztem, hogy egy kicsit fel kell gyorsulnom'

Ez egy olyan gyorsasági rekord, amiről azt gondolhatjuk, hogy régóta O'Sullivan tartja, pedig egy olyan játékosé, akit talán már sokan nem is ismernek a snooker rajongói közül sem.
Tony Drago, egykori máltai profi még 1996-ban az Egyesült Királyság Bajnokságán 3 perc 31 másodperc alatt lökött százas breaket. Ez a szakállasnak mondható rekord dőlt meg hétfőn, ugyanis O'Sullivan 3 perc 24 másodperc alatt hozta össze a maga százasát.
A történeti hűség kedvéért: 118-as volt a break. Legalábbis úgy egy óráig azt hittük, megdőlt a rekord. Aztán kiderült, hogy pontatlan volt a mérés, és valójában 3 perc 34 alatt született a százas break. Azaz nem dőlt meg a rekord, "csak" a második leggyorsabb százas breaket láttuk.
O'Sullivan persze győzött, és a második mérkőzését Ben Woollaston ellen játssza kedd este.
picture

Ronnie O'Sullivan

Fotó: WorldSnooker

A Scottish Open nyitónapja egyébként nem hozott sok meglepetést. A címvédő Luca Brecel ugyan kikapott Patrick Frasertől, de a Triple Crown-bajnokok, valamint a szezon eddigi királya, Mark Allen mind hozták a meccsüket.
Ami azért bír hírértékkel, mert a múlt héten szinte mindannyian betliztek a German Masters selejtezőjében. Egy világbajnok azért így is búcsúzott, miután Stuart Bingham 4-3-ra kikapott Zak Suretytől. Aki a döntő frame-ben 133-as breaket lökött.
Kedd délután Judd Trump, Shaun Murphy és Ding Junhui viszi a prímet a sztárok tekintetében, este pedig érkezik Ronnie O'Sullivan, Mark Selby és Neil Robertson. Az Eurosport négy mérkőzést közvetít, és amik nem kerülnek a képernyőre, azokat is láthatjuk az eurosport.hu-n.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés