Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan kikapott a csodásan játszó Gary Wilsontól

Buzás Gábor

Frissítve 01/12/2022 - 10:07 GMT+1

Érezni lehetett Ronnie O'Sullivanen, különösen a második mérkőzése során, hogy ez a Scottish Open nem lesz az ő tornája. Gary Wilson ellen jobban játszott, de így is csak futott az eredmény után. Wilson ugyanis remekelt, mindegyik frame-jét nagy breakkel hozta, és 4-3-ra legyőzte az uralkodó világbajnokot.

Ronnie O'Sullivan kikapott a sziporkázó Gary Wilsontól

A mérkőzés úgy nézett ki, hogy Wilson lökött egy 70 feletti breaket, aztán O'Sullivan egyenlített. Aztán jött megint egy nagy break az alacsonyabban rangsorolt angoltól, és aztán megint az egyenlítés a világelsőtől. Így jutottak el a döntő frame-ig, ahol megint csak lökött egy 70 felettit az egykori világbajnoki elődöntős, és ezzel le is zárta a mérkőzést. Egy picit sem remegett meg O'Sullivan ellen, kicsit sem izgult, az elejétől a végéig óriási önbizalmat árasztott. Életében először győzte le a Rakétát, három elbukott meccs után. Összességében ez egy remek mérkőzés volt. Wilson ezt mondta utána:
"A topjátékosok közül csak Ronnie és Mark Williams ellen nem tudtam még győzni. Most már csak Mark van hátra. Örülök ennek a sikernek, mert nem jó érzés úgy játszani bizonyos ellenfelekkel, hogy sosem győzöl. Alapvetően nem szoktam jól érezni magam a meccseimen. Ritkán érzek elegendő önbizalmat magamban, de amikor ez megvan, akkor teljesen mindegy, ki az ellenfelem."
picture

Gary Wilson

Fotó: WorldSnooker

O'Sullivan mérlege tehát továbbra is soványka az idei szezon pontszerző tornáin. Egyetlen negyeddöntőt tud felmutatni, és így mindössze a 15. helyen áll az egyéves ranglistán. Ami azért fontos, mert a januári World Grand Prix-re azok kvalifikálnak, akik a következő verseny, az English Open után az első 32 között lesznek. Nehéz elképzelni, hogy 17-en megelőzzék őt, de egyelőre minden esélyt megad erre a világelső.
Bőven akadtak gondjai más kiemelteknek is. John Higgins, Kyren Wilson és Yan Bingtao egyaránt döntő frame-es csatát nyert. Higgins új dákóbőrrel snookerezett, és azt mondta, ezért nem ment neki jól a játék. Barry Hawkins viszont egyenesen 4-0-ra kikapott Zhou Yuelongtól. Mark Allennek is nehéz napja volt. Három vacak frame-et játszott Martin Goulddal, de a meccs második felére szépen összeszedte magát, két százas breaket is lökött, és 4-2-re győzött. Mark Selby szintén nyögvenyelősen indult Robert Milkins ellen, de végül 4-1-gyel hozta a mérkőzést.
Judd Trump is megszenvedett, de 4-1-re legyőzte Jamie Clarke-ot egy felejthető mérkőzésen. Neil Robertson ugyancsak 4-1-gyel visszavágott Joe Perrynek a UK-n elszenvedett vereségért. Mark Williams nem lökött félszázas breaket, mégis 4-0-ra győzött Jimmy Robertson ellen, és Jack Lisowski is 4-0-ra hozta a maga mérkőzését.
Anthony McGill és Scott Donaldson skót "rangadója" igencsak elhúzódott, és ennek következtében Ding Junhui és Joe O'Connor csak 22:45-kor tudott asztalhoz állni. A kínai bekezdett két nagy breakkel, de a többi négyet O'Connor nyerte, és ezzel meglett a nap második nagyobb meglepetése.
Csütörtök délután még játszanak mérkőzéseket a 16 közé jutásért. Ilyen lesz például Lisowski és Ali Carter összecsapása, ami önmagában is egy erős párosítás, hát még ha azt is nézzük, hogy a győztes este Selbyvel fog megvívni. Lisowski legutóbb 5-4-re legyőzte a Kapitányt márciusban, a Welsh Open negyeddöntőjében, és a 2021-es világbajnokságon is döntő frame-ben kerekedett felül. A fiatalabb angol számít favoritnak. Délután játszik többek között Mark Allen és Thepchaiya Un-Nooh, John Higgins és Jamie Jones, Kyren Wilson és Stephen Maguire, illetve Hossein Vafaei és Yan Bingtao. A győztesek pedig este megint asztalhoz állnak, és már a negyeddöntőbe jutás lesz a tét.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés