Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Judd Trump jól játszott, mégis kikapott a negyeddöntőben

Buzás Gábor

Frissítve 02/12/2022 - 19:17 GMT+1

Rendkívül csalódott volt Judd Trump azután, hogy 5-4-re elvesztette a Scottish Open negyeddöntőjét Thepchaiya Un-Nooh ellen. Minden oka megvolt erre, mert a legjobb játékát nyújtotta a héten: hat félszázas breaket lökött, vezetett 4-3-ra, és mégsem tudott győzni. Un-Nooh életében először győzte le Trumpot pontszerző versenyen.

Judd Trump élete legrövidebb interjúját adta

Hiába lökött maximumot ezen a versenyen Trump, saját elmondása szerint (is) gyengén játszott az első fordulókban.
Többször is elmondta a héten, hogy ez nem olyan nagy baj, mert a végjátékban kell jól teljesíteni. És a negyeddöntőben valóban jobban ment neki a snooker, mint korábban. Lökött két százas breaket, és további négy 50 felettit. Összesen tehát hat félszázast hozott össze. Ez szép teljesítmény, az már kevésbé, hogy így is csak négy frame-et tudott nyerni, merthogy kétszer is lopott az ellenfele nagyobb hátrányból. Un-Nooh egyébként mindössze két nagy breaket lökött, ellentétben a korábbi meccseivel, és mégis ő nyert. Kegyetlen sport tud lenni ez a snooker...
Nyilván dicséret illeti Un-Nooh-t, mert nagyon rég nem járt ilyen magasságokban a volt top 16-os játékos. A rossz szereplések következtében kicsúszott a legjobb 60 közül, de a mostani (legalább) elődöntővel visszakerül majd az 50 közé. A thai játékos dicsérete melett azonban el kell mondani azt is, hogy ezt a meccset inkább Trump vesztette el. 4-3 után, különösen a döntő frame-ben nagyon jó sanszai voltak, ráadásul a végén érezni lehetett, hogy az ellenfele nem tud jó biztonságit lökni, és a golyóbelökés is csak akkor ment neki, amikor nagyon jó sanszot kapott. Trump érthető módon rendkívül csalódottan (és röviden) nyilatkozott a meccs után.
Ezzel a vereséggel Trumpnak továbbra sincs pontszerző elődöntője az idei szezonban (bár ugye döntőbe jutott a meghívásos Bajnokok Bajnokán). Ami egyébként nem olyan nagy tragédia. Két negyeddöntőt már játszott, így az egyéves ranglista 11. helyén találjuk, tehát biztosan ott lesz a World Grand Prix-n. A Players Championship kvalifikáció viszont már nem tűnik olyan tutinak egyelőre. A másik jó hír Trump és a rajongói számára, hogy a tavalyi szezonja is hasonlóan kezdődött, aztán a végére mégiscsak egész jól alakult. Ahogy Ronnie O'Sullivan mondta a héten, Trump annyira jó játékos, hogy előbb-utóbb úgyis fog versenyeket nyerni ebben a szezonban is.
Thepchaiya Un-Nooh
Ezen a héten viszont neki már ez nem jöhet össze. Un-Noohnak még igen. A thaiföldi játékos nyert már pontszerzőt, de csak a Shoot Outot. Komoly versenyről is van döntője, a World Openen, 2019 novemberében éppen Trumptól kapott ki a fináléban. És azóta, tehát három éve nem játszott még csak elődöntőt sem. Egészen mostanáig, a 2022-es Scottish Openig.
picture

Itt a nap meglepetése: Un-Nooh döntő frame-ben búcsúztatta Trumpot

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés