Május 2-án hatalmas teher gördült le Ronnie O'Sullivan válláról, amikor befejezte a világbajnoki döntőt, amikor 18-13-ra legyőzte Judd Trumpot. Látható volt, szinte kézzel fogható volt az öröme. Csakhogy O'Sullivan valószínűleg nem annak örült, aminek a rajongói, azaz a varázslatos hetedik világbajnoki cím megszerzésének, hanem sokkal inkább annak, hogy vége a versenynek, vége a rengeteg feszültségnek, ami a tornával járt. A világelső ugyanis jobban szereti, ha nem ő van a középpontban, mert egyáltalán nem élvezi mindazt, ami a csúcson megadatik.
"Ha visszagondolok, úgy érzem, jobb lett volna, ha nem is nyerem meg a vb-t. A legtöbben most azt kérdezik tőlem, hogy folytatom-e a snookert. Legszívesebben azt mondanám, hogy nem játszom, csak néha elmegyek egy-egy bemutatóra, hátha így nem figyelnének rám annyian.
Amikor megnyertem a vb-t, érkezett egyszerre vagy 600 üzenet a telefonomra. Mindenki gratulált, és mindenki megkérdezte, hogy mikor lesz meg a nyolcadik. A legszörnyűbb rémálmom vált valóra."
British Open
Szuperhétfő: jön O'Sullivan, Trump, Higgins, Williams és Selby
EGY NAPJA
Dokumentumfilm is készült a Rakéta világbajnoki szerepléséről, és mint elmondja, ez a tény extra ösztönzést jelentett számára Sheffieldben.
"Minden lépésemet követték a filmesek, és ezért is igyekeztem a legjobb játékomat nyújtani. Ha ők nem lettek volna ott, akkor valószínűleg kiesek a negyeddöntőben vagy az elődöntőben, és úgy vagyok vele, hogy ennyi elég is, mert már nem szeretek odaérni a tornák végjátékára.
Persze jó volt győzni, de engem sosem érdekeltek a nyeremények vagy a rekordok. Sokan fontosnak gondolják ezeket, de nekem az a fontos, hogy szeressem, amit csinálok, hogy élvezzem a snookert, és hobbiként tudjak tekinteni rá. A világbajnokságot viszont nem lehet élvezni, mert mindig keresni kell valamiféle tartalék energiát ahhoz, hogy egyre messzebb juss a versenyen.
A döntő utáni fogadás, na az nagyon nem hiányzott. Egyáltalán nem volt rá igényem, a legszívesebben ittam volna egy jó teát, és lefeküdtem volna aludni. Ezért is élveztem annyira a covidos vb-t 2020-ban. Nem voltak nézők, nem volt fogadás, azzal ünnepeltem, aki épp velem volt. Engem megőrjít a felhajtás, és a világbajnokság körül a legnagyobb a felhajtás.
Úgy hét-nyolc évvel ezelőtt felhagytam mindennel, amit nem élveztem. Nincs annyi pénz a világon, amennyiért olyat csinálnék, amit nem akarok megtenni. És ez jó döntés volt. Tudtam, hogy hosszabb, élvezetesebb és boldogabb lesz így a pályafutásom. Továbbra is fontos nekem a versenyzés, és ott vagyok az első nyolc játékos között. Ez nem esik nehezemre, úgy is ott tudok lenni, hogy ha a tudásom 50%-át nyújtom.
Ha pedig a 100%-ot adom, akkor visszatérek a világranglista élére, ahogy ez most meg is történt. De nem akarok 100%-on játszani, nem akarok már nyerőgép lenni, mert rendkívül fárasztó, elegem van belőle. Nekem személyesen nem jó érzés, hogy megnyertem a világbajnokságot, és világelső lettem. Nekem elég egy csésze tea vagy kávé néhány baráttal, igazán nem akarok sokat az élettől."
British Open
Ursenbacher: "A barátaim azért nézik meg a meccsemet, hogy lássák Ronnie-t"
23/09/2022 - 09:25
Snooker
Neil Robertson tanulna Ronnie O'Sullivantől
13/09/2022 - 09:16