A Rakéta tavaly augusztusban szerezte meg hatodik világbajnoki címét, a döntőben Kyren Wilsont győzte le. Ezzel a sikerrel egyetlen címre került Hendry rekordjától.

A világranglista második helyén álló O'Sullivan többször is elmondta, hogy középszerűnek tartja az idei szezonját. Időnként azonban brilliánsan snookerezett, és ennek következtében öt pontszerző torna döntőjébe jutott be.
Márpedig döntőkben 70%-os volt a győzelmi mutatója a szezon kezdete előtt, ezért olyan különleges, hogy idén mind az öt fináléját elbukta. Annyira meglepő, hogy ő maga megkérdőjelezte a saját sikeréhségét, és azt is, hogy vajon van-e még benne elég a gyilkos ösztönből. Mint mondja, lehetséges, hogy a mostanában bevezetett nyugodtabb életvitel kiölte belőle ezeket.
Snooker
Amit még tudni akartál a 47 éves Ronnie O'Sullivanről
TEGNAP - 19:44
Azzal pedig nem volt hajlandó komolyan foglalkozni, hogy megszerezheti-e a hetedik világbajnoki címet, amivel beérhetné Hendryt. Akinek minden más rekordját már megdöntötte. Pontszerző tornagyőzelemből 37-nél jár, Triple Crown trófeából 20-at gyűjtött, maximumból 15-nél, százas breakekből pedig 1102-nél jár.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Other Agency

Nemrég aztán ezt nyilatkozta: "Van rá esély, hogy megszerezzem a hetedik világbajnoki címemet. De annak is örülök, ha nem játszom kínosan rosszul. Mindig az a kiindulópontom, hogy nem akarok pocsékul játszani a Crucible-ben. Ha sikerül nyernem néhány meccset, annak már örülök. Az a fontos, hogy ne csináljak hülyét magamból."
O'Sullivan nemrég beszélt arról, hogy képzőművész barátjával, Damien Hursttel néha összejárnak, és együtt festenek. Mint elmondta, nagyon nyugtatóan hat az idegeire a festés.
O'Sullivannek volt egy kis dákóproblémája a szezonban, de úgy tűnik, ennek vége, John Parris megoldotta a problémát. Azt is elmondta, hogy a tavalyi világbajnokságon bevezetett rutint fogja idén is alkalmazni: a mérkőzései előtt és után kifut Sheffield nyugati részébe, a Peak Districtbe. A hatszoros világbajnok ismét heti 50-60 km-t fut, miután felépült egy sérülésből.

Ronnie O'Sullivan és Kyren Wilson

Fotó: Other Agency

Az idei világbajnokságon (is) sok az esélyes. A torna névadó szponzora, a BetFred Judd Trumpot tartja a leginkább esélyesnek, őt szorosan követi O'Sullivan és Neil Robertson holtversenyben, illetve esélyesnek érzik Mark Selbyt és John Higginst is.
Annyi bizonyos, hogy a nyitónapon mindenki O'Sullivanre fog figyelni, de neki ez nem okozhat gondot, hiszen megszokhatta az elmúlt közel három évtized során. A Crucible-ben egyelőre nem lesz teltház, de minden eladható jegyet eladtak az ő mérkőzésére. Az első ellenfele az egyik világbajnoki újonc, Mark Joyce lesz.
Magyar idő szerint 11 órakor kezdenek, az első szakaszt az Eurosport 2 közvetíti. A második, befejező etap az Eurosport 1-en lesz látható 20 órától.
Scottish Open
Gary Wilson simán hozta a Scottish Open döntőjét
TEGNAP - 08:51
Scottish Open
Scottish Open : A 7. frame vége Gary Wilson és Kyren Wilson között
TEGNAP - 08:50