Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hárman maradtak versenyben a 150 000 fontért

Buzás Gábor

Frissítve 26/03/2022 - 10:31 GMT+1

11 játékosnak volt esélye a Gibraltar Open kezdetekor a 150 000 fontos bónuszra. Az egyikük, Hossein Vafaei el sem jutott a helyszínre. A szezon legtöbb pontot szerző játékosa, Zhao Xintong idejekorán búcsúzott, a hatalmas favoritok egyike, Ronnie O'Sullivan pedig 3-1-es vezetésről packázta el rögtön az első meccsét. Így is maradtak hárman a versenyben.

Neil Robertson

Fotó: WorldSnooker

Neil Robertson, Judd Trump és Ricky Walden maradt versenyben a 150 000 fontért.

A vacak időjárás miatt viszonylag sokan ki kellett hogy hagyják a Gibraltar Opent. A repülők ugyanis Gibraltár helyett Malagában szálltak le, ahova nem mindenkinek érvényes a vízuma. A bónuszesélyesek közül Vafaei járt így, úgyhogy minden bizonnyal nem kis bosszúságára esélye sem volt harcba szállni a 150 000 fontért.
Szerencsére a többiek megérkeztek. Az első játéknapon három favorit lépett asztalhoz: Luca Brecel és Zhao Xintong kiesett, Neil Robertson viszont továbbjutott, és a 16 között Jak Jonesszal játszik (aki Brecelt búcsúztatta, és aki Vafaei-jal játszott volna az első körben). Az ausztrál egyébként korántsem játszott jól az első meccsén, amelyet félszázas break nélkül hozott, de aztán a második és a harmadik fordulóra összeszedte magát, és beindult a breakgyár.
Neil Robertson és Jak Jones mellett Ding Junhui, Kyren Wilson (ők ketten remek formát mutatva), valamint Soheil Vahedi, Lyu Haotian, Jordan Brown és Jamie Jones jutottak a 16 közé. Brown mindhárom meccsét 4-0-ra hozta, és a 12 frame során hétszer lökött legalább 70-es breaket...
A második nap több sztárt és jobb meccseket, magasabb színvonalat hozott, mint az első. Még úgy is, hogy Ronnie O'Sullivan az első körben búcsúzott, Ben Woollastontól kapott ki 4-3-ra, annak ellenére, hogy 3-1-re még O'Sullivan vezetett. Fan Zhengyi is kiesett a bónuszért folyó versenyből, valamint Joe Perry is, akit az "amatőr" Michael White győzött le.
Stuart Bingham viszont lökött egy maximumot. Az első meccsét ezzel fejezte be, aztán képernyőre került a második mérkőzése, Jimmy White ellen. Az első frame valami egészen elképesztően rossz játékot hozott, de Bingham aztán elkezdett jobban snookerezni, és győzött. A harmadik meccsét is hozta, így ő is versenyben maradt.
picture

Bingham meglökte karrierje kilencedik maximumát - videó

Aztán Higgins is búcsúzott, őt az egészen remek napot kifogó Jimmy Robertson győzte le, aki a pénteki három mérkőzésén összesen öt százas breaket hozott össze. Ding Junhuival játszik szombaton a nyolcaddöntőben. Kiesett Allen is, Robert Milkins küldte haza, aki Lyu Haotiannal mérkőzhet a nyolcaddöntőben.
Ricky Walden hozta mindhárom mérkőzését, mint ahogy Judd Trump is, ami azt jelenti, hogy pénteken mindössze ők ketten jutottak tovább a bónuszesélyesek közül. Robertsonnal együtt hárman maradtak tehát versenyben, viszont Trump és Walden éppen egymással játszik a 16 között. Nekik csak a tornagyőzelem hozhatja el a 150 000 fontos bónuszt, az ausztrál viszont a döntőbe jutással is elviheti ezt a tetemes összeget. Walden számára további tét, hogy kvalifikálhat a Tour Championshipre, valamint a világbajnoki főtáblára is.
Persze az is megeshet, hogy nem hármójuk közül valaki viszi el a fődíjat. Amennyiben egyikük sem jut döntőbe, akkor marad az élen holtversenyben John Higgins és Mark Allen. És akkor ők felezik a bónuszt.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés