Hétfőn az E jelű csoportban ott volt Mark Williams és Stephen Maguire is, mégis Lu Ning szerezte meg az első helyet.

Ráadásul azok után, hogy a European Masters selejtezőjében kapott egy 5-0-s verést Robert Milkinstől. A 2020-as UK-elődöntője óta nem sok vizet zavaró Lu öt nagy breaket lökött a két sztárnak, és mindössze egy frame-et bukott ellenük. Az utolsó meccsén a fiatal Aaron Hill ellen a döntetlen is elég volt a kínainak, aki ezt meg is szerezte, és ezzel a legjobb nyolc közé került.

Lu Ning

Fotó: Eurosport

Snooker
Több kínai lesz a nyolc között, mint nem-kínai
28/07/2022 08:31
A másik hétfői négyesből nem igazán lehetett favoritot kiemelni: Lyu Haotian mellett Hossein Vafaei, Jimmy Robertson és Michael Judge került ide. Lyu ikszelt Robertsonnal, Vafaei sokkal jobban kezdett, két százassal és egy 80 felettivel elgázolta Judge-ot. Innentől fogva egyértelmű volt, hogy a két ázsiai játékos mérkőzése fogja eldönteni az elsőséget a csoportban. Lyu 3-0-ra nyerte a meccset, ami három szoros frame-et hozott. az egyiket annak ellenére nyerte a kínai, hogy Vafaei 66-os breaket lökött.
Kedden érkezett a címvédő David Gilbert, az ismét profi Michael White, valamint a tavasszal versenyt nyerő Robert Milkins, illetve a 2013-ban Sanghajban döntőbe jutó Xiao Guodong, aki az utóbbi három szezonban nem játszott valami veszélyesen. A kínai kiszenvedett egy döntetlent Milkins ellen, majd egy százassal nyitott, és 3-1-re győzött Gilberttel szemben, végül három 60 feletti breakkel ugyancsak 3-1-re legyőzte White-ot.

Xiao Guodong

Fotó: Getty Images

A másik keddi csoportban kapott helyet Stuart Bingham, aki kétszeres Triple Crown tornagyőztesként persze favoritnak számított, de az első csoportkörből elég nehezen jutott tovább. Egy meggyőző sikerrel nyitott Ben Woollaston ellen, majd Jamie Jonest is elintézte, és végül elég volt neki a döntetlen Jordan Brown ellenében. Ezt mondta a továbbjutás után Bingham:
"Fontos a jó kezdés, és a Ben elleni siker jó úton indított el. Nem sokat pihentem a nyáron, a leghosszabb idő, amíg nem snookereztem, hat nap volt. Jól indult a szezonom, kvalifikáltam a European Mastersre, és a CL-ben ott vagyok a legjobb nyolc között. Meccsről meccsre haladok, és egyre jobban megy a játék. A tavalyi szezonom nem sikerült valami fényesen, a világbajnoki negyeddöntő tartott a top 16 között."
Szerdán játsszák le a legizgalmasabbnak ígérkező csoport küzdelmeit, ahol két veterán, egyben két régi vetélytárs, Ronnie O'Sullivan és Ali Carter, illetve két izgalmas fiatal kínai, Pang Junxu és Yuan Sijun csap össze. A másik szerdai csoportban is két kínait találunk: a tavalyi szezon hőse, Zhao Xintong és Chang Bingyu, valamint Mark Allen és Gary Wilson küzd meg a továbbjutásért. Izgalomban nem lesz hiány, és színvonalas meccsekre is bőven számíthatunk.
Snooker
Bingham győzött, Trump betlizett a Championship League-ben
07/01/2022 09:23
UK Championship
Ronnie O'Sullivan egyre jobb esélyekkel menetel
30/11/2021 08:19