Ezen a héten is hétfőtől csütörtökig tartottak a csoportmérkőzések a Championship League-ben, a 2022/2023-as snookerszezon első versenyén. Minden játéknapon két csoport mérkőzéseit rendezik meg, tehát ezen a héten is nyolcan csatlakoztak a korábbi csoportelsőkhöz. Mark Williams, Gary Wilson, Stephen Maguire és Jimmy Robertson továbbjutásáról már beszámoltunk, ők a hétfői és a keddig csoportok győztesei.

Szerdán a 18-as csoportban talán a leginkább Matthew Selt, a márciusi Turkish Masters döntőse látszott favoritnak, ám az angol játékos egyetlen meccsét sem tudta megnyerni. Igaz, ki sem kapott. Három döntetlennel azonban nem lehet csoportot nyerni, hiába lökött két százas breaket is, köztük egy 141-est, ami a torna legnagyobb breakje, kiesett.
A három walesi ellenfél közül Daniel Wells végzett a csoport élén, mint kiderült, az döntött végül a javára, hogy legyőzte Dominic Dale-t. A 33 éves játékos egyetlen pontszerző elődöntőt tud felmutatni, és már nem tartozik a profik közé. Ettől függetlenül egyértelműen ő volt a csoportja legjobbja, 7 ponttal ment tovább. Ezt nyilatkozta utána:
Championship League
Tarolnak a kínaiak; Ronnie O'Sullivan mentheti meg Európát
27/07/2022 08:50
"Úgy érzem, jól ment a játék. Az utóbbi években sehol sem voltam, senki sem számított arra, hogy jól fogok szerepelni. Amikor lehetőségem volt letakarítani az asztalt, nem sikerült. Ma viszont sikerült. Extra önbizalommal érkeztem, és minél több meccset nyerek, annál nagyobb lesz az önbizalmam."
A másik szerdai kvartettben Zhou Yuelong tűnt a legesélyesebbnek, és le is győzte honfitársát, Chang Bingyut, ám nem bírt a két rutinos "öreggel". Fergal O'Briennel és Mark Kinggel is csak ikszelni tudott, Chang viszont legyőzte őket, így Chris Wakelin után az ifjú kínai lett a második olyan játékos az idei kiírásban, aki elvesztett meccsel is tovább tudott jutni. Zhou egyébként annak ellenére esett ki, hogy az idei versenyen elsőként három százas breaket is gyártott, ebből kettő 130 feletti volt.

Zhou Yuelong

Fotó: WorldSnooker

Csütörtökön is akadt egy remeklő kínai, mégpedig Pang Junxu, akiről nemrég Neal Foulds azt jósolta, hogy idén versenyt fog nyerni. Ettől még egyelőre messze van, de az első lépésen túl van, hiszen övé lett a 25-ös csoport első helye. A kínainak a nap végén legalább döntetlent kellett játszania Ryan Day-jel, és 2-1-es walesi vezetésnél nehéz helyzetbe került. Egy 63-as breakkel aztán kivágta a rezet, és a csoport élén zárt. Nem mellesleg Pang is három százast lökött, mint Zhou, és ebből is kettő 130 feletti volt. Csak éppen ő tovább is jutott.

Pang Junxu

Fotó: WorldSnooker

Mint ahogy Ali Carter is folytathatja a versenyt, akinek ehhez egy ígéretes kínai játékost kellett felülmúlnia. Egészen pontosan egy döntetlen is elég volt a Kapitánynak Wu Yize ellen a 17-es csoport utolsó összecsapásán a továbbjutáshoz, és ez meg is lett neki, hiába lökött ellene a kínai két százast is. Carter szép szavakkal illette a 18 éves Wut.
"Az első két meccsemen jól játszottam, de hosszú volt a nap, és a végére elfáradtam. Micsoda játékos Wu! Jól löki a golyókat, egyszerűen mindent belök.
Örülök, hogy továbbjutottam, mert fontos verseny lett a Champioship League-ből. Ez a szezon első tornája, tavaly David Gilbert nyerte meg, és ezzel kvalifikált a legnagyobb tornákra. Jó lehetőség a CL arra, hogy jól induljon a szezon."
Championship League
Trump után Lisowski is gyatrán kezdte a szezont
22/07/2022 13:45
Championship League
Judd Trump villámgyorsan búcsúzott
20/07/2022 13:35