A címvédő David Gilbert és a tavalyi döntős Mark Allen is az első csoportkör végén került asztalhoz, és egyiküknek sem okozott gondot a továbbjutás.
Allen legkomolyabbnak tűnő ellenfele Stuart Carrington volt, aki azonban az első két meccsén elpackázta a továbbjutás esélyét, mivel ikszelt Jason Kendrick ellen, és simán kikapott az indiai Himanshu Jaintól. Allen ellen fogott ugyan egy frame-et, de az északír odatett egy 142-es és egy 97-es breaket is, tehát remek végjátékkal zárta a számára habkönnyűnek mondható, három győzelmet hozó első csoportkört.
Gilbert simán hozta az első két meccsét az osztrák Florian Nüssle és Zak Surety ellen, és a végén még akár ki is kaphatott volna Joe O'Connortól, akkor is továbbjut. Ennek a tét nélküli mérkőzésnek döntetlen lett a vége, örömsnookerrel, összesen három 70 feletti breakkel. Gilbert ezt mondta:
Championship League
Tarolnak a kínaiak; Ronnie O'Sullivan mentheti meg Európát
27/07/2022 08:50
"Furcsa érzés volt megint snookerezni, nem is ment igazán jól a játék, örülök, hogy továbbjutottam. Eddig elég keveset gyakoroltam erre a szezonra, ellenben sokat pooloztam. Őszintén szólva szeretnék venni egy poolklubot. Erre a szezonra, mint mindig, az a célom, hogy kvalifikáljak a Players Championshipre."

David Gilbert

Fotó: WorldSnooker

Ez egy elég magas cél, hiszen az egyéves ranglista első 16 helyezettje lehet ott ezen a versenyen. Gilbert tavaly éppen a Championship League megnyerésével, és további négy negyeddöntővel szerezte meg a jogot, hogy indulhasson. A Players eddigi hat kiírása közül háromszor is ott volt a mezőnyben, bár meccset még nem sikerült nyernie.
A legkülönösebb csoportküzdelmeket a 19-es kvartett, illetve trió szolgáltatta. Jimmy White ugyanis utazási problémák (bármit is jelentsen ez) miatt nem jutott el a helyszínre, és így csak hárman maradtak a csoportban. A hat meccs azonban így is összejött, ugyanis mindenki kétszer játszott mindenki ellen. A héten apává váló Jordan Brown döntetlennel nyitott Ross Muirral szemben, a további meccseit azonban hozta, egyszer Muir és kétszer Mark Davis ellen, és így az első helyen zárt a Welsh Open 2021-es bajnoka.
https://i.eurosport.com/2022/07/22/3420139.jpg
Jack Lisowski kemény csoportba került, hiszen a profik közé visszatérő, egykor top 16-os Michael White mellett a rutinos Mark Joyce és az ifjú belga Julien Leclercq (U21-es és U18-as Eb-döntős 2021-ben) voltak az ellenfelei. Lisowski kezdésként leikszelt a belgával, és ezzel jócskán rontotta továbbjutási esélyeit. White-ot ellenben legyőzte, és ha a végén Joyce-on is túljut, akkor ő megy tovább. Joyce azonban tét nélkül játszhatott, és 3-1-es győzelmet aratott, amivel Lisowski kiesett. White végzett a csoport első helyén, aki egyébként rendkívül veszélyes lehet hosszútávon.
https://i.eurosport.com/2022/07/22/3420136.jpg
Jövő héten lejátsszák a második csoportkör mérkőzéseit, ami azt jelenti, hogy a 32 játékosból csütörtök estére nyolcan maradnak talpon. Pénteken ők nyolcan két csoportba rendeződnek, és ennek a két négyesnek a győztese vívja a döntőt július 29-én este.
A második csoportkör legizgalmasabbnak ígérkező négyesében Ronnie O'Sullivant, Ali Cartert (ők ketten ugye két világbajnoki döntőt is játszottak egymás ellen), valamint két kiváló kínai fiatalt, Yuan Sijunt és Pang Junxut találjuk. Ők négyen szerdán csapnak össze. Hétfőn az E jelű négyesben Mark Williams, Stephen Maguire, Lu Ning és Aaron Hill, valamint az F csoportban Jimmy Robertson, Hossein Vafaei, Lyu Haotian és Michael Judge játszik egy-egy továbbjutást érő helyért.
Championship League
Judd Trump villámgyorsan búcsúzott
20/07/2022 13:35
Championship League
Ali Carter győzött, a kínaiak brillíroztak
15/07/2022 12:11