Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mark Selby és Jack Lisowski rangadója lesz a pénteki nap csúcspontja

Buzás Gábor

Publikálva 29/09/2023 - 09:35 GMT+2

Kialakult a negyeddöntők mezőnye a British Openen. A nyolc talpon maradt játékos között két világsztár van: Mark Selby és Mark Williams. A walesiek háromszoros világbajnoka két frame-es hátrányból fordított Ding Junhui ellen csütörtök este, Selby pedig drámai végjátékot nyert meg David Gilbert ellen. A négyszeres világbajnok játssza a negyeddöntők rangadóját, Jack Lisowski lesz az ellenfele.

Mark Selby

Fotó: WorldSnooker

Mark Williams és Ding Junhui játszotta a legrangosabb összecsapást csütörtök este a 16-os táblán. Kettejük utóbbi nyolc mérkőzése közül hét a kínai játékosé lett, ez mindenképp mellette szólt, bár legutóbb 4-0-ra kikapott a háromszoros világbajnoktól. Jól kezdett Ding, egy 66-os breakkel hozta az első frame-et, a másodikban pedig egy százast lökött; ez volt tőle az első ezen a versenyen. És mint kiderült, egyben az utolsó.
Merthogy a továbbiakban már messze nem tudott ennyire meggyőzően snookerezni a kínai sztár. Williams szépen lassan felülkerekedett, és bár ő sem játszott hibátlanul, de az összes hátralevő frame-et megnyerte. 4-2-re győzött, egy 99-es breakkel zárta le a csatát. Fan Zhengyi lesz a walesi következő ellenfele.
Barry Hawkins még délután, a 32 között 4-1-re elintézte a szerdán Mark Allen ellen még remeklő Kyren Wilsont, este pedig a torna kakukktojása, He Guoqiang volt az ellenfele. Hawkins az idei szezonban még nem vesztett mérkőzést. A Championship League-et ugyan nem nyerte meg, de veresége sem volt, döntetlenek következtében búcsúzott az első csoportkörben. A European Masters trófeája az övé lett, és már kvalifikált a következő két kínai tornára. Idén tehát az ehetiekkel együtt 13 mérkőzést nyert, két döntetlen mellett. Többek között legyőzte Selbyt, Trumpot, Brecelt is. A Shanghai Mastersen egyébként nem vett részt, mert akkor épp nem tartozott a világranglista első 16 helyezettje közé.
Csakhogy mindezek után nem bírt a 23 éves kínai újonccal, akinek a nevét meg kell tanulnunk, ugyanis máris bejutott egy pontszerző torna negyeddöntőjébe. 4-3-ra győzött Hawkins ellen egy nem túlságosan magas színvonalú mérkőzésen. A nyolc között Hossein Vafaei lesz az ellenfele, aki Graeme Dottot búcsúztatta.
picture

Jack Lisowski

Fotó: WorldSnooker

Mark Selby és David Gilbert játszotta a nap thrillerét. Nagy breakek mellett két szoros frame volt a mérkőzésen. Az első Gilberté lett, de persze a második volt igazán fontos, hiszen az volt a döntő frame. Ami a fekete golyón dőlt el végül. Gilbert megpróbálta belökni messziről, éles szögben. A fekete az asztalon maradt, a fehér azonban beesett, és ezzel Selby jutott tovább, hiszen ilyenkor már bármilyen pontszerzés (hiba is) eldönti a frame-et. A négyszeres világbajnok a nyolc között Jack Lisowskival játszik, aki Fergal O'Brient győzte le. Lisowski mérlege meglepően jó Selby ellen, 5-6-ra állnak a fiatalabb angol szemszögéből. Igaz, az utóbbi két meccsük Selby győzelmét hozta.
Van még egy párosítás: Tom Ford játszik Ali Carter legyőzőjével, Xiao Guodonggal. Este játsszák ezt az összecsapást, de akkor valószínűleg inkább a Selby-Lisowski rangadó lesz a figyelem központjában.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés