Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kyren Wilson és Robbie Williams remeklése zárta a második fordulót a British Openen

Buzás Gábor

Frissítve 27/09/2023 - 18:20 GMT+2

Meglepő eredmények születtek szerda délután a British Open tévés asztalán. Előbb Robbie WIlliams győzte le egészen kiváló játékkal John Higginst, aztán Kyren Wilson parádézott, és 4-0-ra győzött Mark Allen ellen. Utóbbi eredményben nem annyira a győztes személye a meglepő, hanem a mérkőzés végeredménye, Wilson ellenállhatatlan játéka.

Robbie Williams csodálatos játékkal ejtette ki John Higginst - videó

Mark Allen és Kyren Wilson játszotta a nap rangadóját, még a második fordulóban, tehát a 64-es táblán. A két topjátékos mérkőzését Wilson kezdte jobban, konkrétan egy maximumkísérlettel nyitott. A 15. pirosat azonban nem tudta megpozicionálni, így meg kellett elégednie egy "mezei" százassal.
Aztán lökött még egy százast. Ez volt pályafutása 400. hivatalos százasa. A harmadik frame hosszas biztonsági csatával indult. Felküldték a piros golyókat az asztal tetejére. Ebben a frame-ben már hibázgatott Wilson, de Allen nem tudott mihez kezdeni, nem is kapott jó sanszokat. 3-0-ra ellépett Wilson, néhány egészen parádés megoldásnak is köszönhetően. Allen az első három frame-ben összesen egy pontot szerzett.
Aztán a negyedik frame-ben beindult a pontszerzéssel, de 54-nél elakadt. És Wilson nem engedte át ezt a frame-et sem, ellopta, és 4-0-ra megnyerte a mérkőzést. Ami így végül nem lett rangadóhoz méltó csata, annyira egyértelmű volt a különbség a két játékos között.
Mark Selby 2-0-s hátrányba került Tian Pengfei ellen. A kínai a második frame-et egy százas breakkel nyerte. Selby egy 67-essel szépített, majd megnyerte a nagyon fontos negyedik frame-et is, pedig erre az ellenfelének is jó sansza volt. Selby egy 93-assal már átvette a vezetést, de úgy tűnt, döntő frame-be torkollik a csata, Tian ugyanis egy kerek 60-as breakkel indított. Csakhogy Selby el tudta lopni ezt a frame-et, és ezzel zsinórban négyet nyert, ami azt jelenti, hogy 4-2-vel övé lett a győzelem.
Szintén a 32 közé jutásért lépett asztalhoz John Higgins és Robbie Williams. A papírforma persze a skót sztár győzelmét hozta, már csak azért is, mert mutatott igencsak pozitív jeleket a szezon elején. Csakhogy Williams valami parádés formát fogott ki. A torna tavalyi elődöntőse alig hibázott, sorra hozta a nagy breakeket, és 3-0-ra elhúzott. Higgins ekkor szépített egy százas breakkel, de Williams nem esett kétségbe, mert ő is lökött egy százast, amivel lezárta az összecsapást.
Luca Brecel, Judd Trump és Neil Robertson után tehát ismét búcsúzott egy világbajnok a verseny korai szakaszában. Robbie Williams pedig elmondhatja magáról, hogy másodszor találkozott Higginsszel, és másodszor is legyőzte őt. Nem akármilyen teljesítmény.
A szerdai nap korábbi mérkőzésein 4-1-re győzött a címvédő, Ryan Day, valamint döntő frame-es csatát nyert (ismét) Ding Junhui, aki Brecel után Liu Hongyut búcsúztatta 4-3-mal.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés