Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Káosz a norvégoknál a Tour de Skin, az egyik dobogós is feladta a versenyt

Nagy Benjámin

Publikálva 05/01/2023 - 21:54 GMT+1

A lehetőségekhez képest jól alakult a Tour de Ski a norvégok számára – egészen a csütörtöki pihenőnapig. Oberstdorfból Val di Fiemmébe váltva ugyanis két sífutójuknak, köztük az egyik női dobogós Anne Kjersti Kalvånak is fel kellett adnia a versenyt koronavírus miatt. A közeli kontaktszemélyek, így a csapattársak attól tartanak, nekik is pozitív lesz a tesztjük és nem jutnak el a vasárnapi célig.

Karlsson ellépett az üldözőktől, Diggins parádésat futott Oberstdorfban

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már hétfőn voltak gondok a norvégoknál, hiszen a női csapat egyik edzőjénél, Sjur Ole Svarstadnál mutatta ki a vírust a rutinteszt. Ezt követően azt remélték, a szigorú szabályok miatt (étkezések és edzések kiscsoportos létszámokkal, maszkok, folyamatos higiéniai intézkedések) nem lesznek hasonló problémák, ám csütörtökön jött a sokk: előbb Kalvå, majd Martin Løwstrøm Nyenget – szerdán, még Oberstdorfban elvégzett – tesztje is pozitív lett.
Az összetett kilencedik helyén álló Nyenget már a szerdai, 20 kilométeres üldözésesen sem indult, mert nem érezte jól magát, Kalvå viszont nagyon is ott volt, és karrierje egyik legnagyobb eredményére készült: Frida Karlsson és Tiril Udnes Weng mögött a harmadik helyen állt összetettben. Mindkettőjüknek azonnal fel kellett adniuk a versenyt.
A hír így érthetően Kalvånak fájt a legjobban, pláne úgy, hogy tavaly, az olimpia előtt szinte ugyanez történt meg vele: akkor Kínába érkezve lett pozitív a tesztje, így rajthoz sem állhatott Pekingben. Érdekesség, hogy Oberstdorfban direkt azért kapott külön szobát, nehogy koronavírusos legyen.
Borzasztó üzenetet kaptunk. Elég nehezen viselte, szomorú volt és nagyon csalódott. Sajnos ez a természetes, mert nem elég, hogy ilyen jó formában vagy és hirtelen kiesel a játékból, mellé még rossz emlékeid is vannak a tavalyi évből. Remélem, minél hamarabb vissza tud majd térni a versenyzéshez” – mondta Stig Rune Kveen, a válogatott edzője az NRK-nak, hozzátéve, hogy Kalvå nem szeretne nyilatkozni a sajtónak, és egyből hazautazott Trondheimbe.
picture

Kedden még nagy volt a boldogság Kalvånál (a kép jobbszélén)

Fotó: AFP

A „versenyben maradt” norvég csapatnál tovább szigorítanak, hogy mindannyian eljussanak vasárnap az Alpe Cermisre, de Nyenget szobatársa, az összetettben ötödik helyen álló és akár még a végső győzelemre is esélyes Simen Hegstad Krüger semmin nem lepődne meg.
„Unalmas már ez az egész. Reméltem, hogy mostanra nem lesznek ilyenek, de sajnos sok a fertőzés. Nem lehetetlen, hogy én is elkaptam. Ettől még szeretnék eljutni a célig.”
A Tour de Ski pénteken klasszikus stílusú sprintekkel folytatódik, élő közvetítésünk 12:20-tól kezdődik az Eurosport 1-en, az Eurosport Appban és az eurosport.hu-n.
Forrás: nrk.no
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés