Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Karlsson ellépett az üldözőktől, Diggins parádésat futott Oberstdorfban

Pintér László

Publikálva 04/01/2023 - 16:35 GMT+1

Kezd tisztulni a kép a Tour de Ski összetett női versenyében. A negyedik szakasz 20 kilométeres üldözőversenyét a svéd Frida Karlsson kezdhette az élről, de csak 16 másodperc előnnyel a finn Krista Pärmäkoski előtt.

Karlsson ellépett az üldözőktől, Diggins parádésat futott Oberstdorfban

Az összetettben Karlsson két legközelebbi riválisa, a norvég Tiril Udnes Weng és Anne Kjersti Kalvå is alig 20 másodperc hátránnyal eredhetett a svéd favorit nyomába, így hamar felzárkóztak Pärmäkoskira, hárman üldözve pedig a második kör végére utolérték Karlssont is.
A négyes innentől tartotta előnyét a mezőnnyel szemben. A táv utolsó negyedében Karlsson és Pärmäkoski leszakította a két norvégot, majd az utolsó körben Karlsson egy zseniálisan felépített támadással finn ellenfelét is otthagyta. A harmadik helyért Udnes Weng lesprintelte Kalvåt.
A nap szenzációját az amerikai Jessie Diggins produkálta, aki a 40. helyről a nyolcadikra jött előre, ami a nap leggyorsabb futása volt. Összetettben továbbra is tetemes a hátránya, de nagyon kellett neki a mai remek eredmény három pocsék szakasz után.
Az összetettet továbbra is Frida Karlsson vezeti, előnye azonban immáron 1 perc 28 másodperc a második helyen álló Tiril Udnes Wenggel, és 1:31 Anne Kjersti Kalvåval szemben. Pärmäkoski remek oberstdorfi teljesítményének köszönhetően feljött az összetett negyedik helyére, mindössze tíz másodpercre a dobogótól.
A Tour de Ski három szakasszal az olaszországi Val di Fiemmében folytatódik.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása