Szombat este a malillai Skrotfrag Arena ad otthont a salakmotoros világbajnokság utolsó előtti, kilencedik versenyének. Itt 2005 óta szinte minden évben rendeznek Grand Prix futamot, tavaly Bartosz Zmarzlik győzött Artem Laguta, illetve a hazai pályán induló Fredrik Lindgren előtt. A lengyel matematikailag is bebiztosíthatja harmadik vb-címét, ehhez mindössze Leon Madsen előtt kell végeznie - olyan neveket érne utol Zmarzlik, mint Nicki Pedersen, Jason Crump, vagy Tai Woffinden. Jelenleg 128 ponttal vezet Zmarzlik, 20 egység lemaradással követi őt Madsen. A szorosabb küzdelem a bronzéremért zajlik, Dan Bewley, Partyk Dudek, és Robert Lambert 5 pontot belül tartózkodik.
Emellett érdekes kérdés, hogy ki kerül be a legjobb hat versenyző közé év végén - aki Top 6-ban végez, biztosan bekerül a 2023-as vb-mezőnybe. Zmarzlikkal biztosan találkozunk jövőre, Madsennek ehhez szombaton 7 pont kell még - egy elődöntős szerepléssel meglenne. Akárcsak minden helyszínen, ezúttal is lesz szabadkártyás versenyző, Oliver Berntzon nagyon várja már a szereplést. Tavaly egész idényt futott, ám mindössze 15. lett a bajnokságban, azóta svéd bajnok lett júniusban, valamint remekelt a vojensi Nemzetek Kupáján. A 2022-es Grand Prix egyetlen állandó svéd versenyzője, Fredrik Lindgren sok előzésre számít a Svéd GP alatt, hiszen egy széles, kevésbé technikás pályáról van szó.
Biztosan nem lesz ott Svédországban Mikkel Michelsen, aki 9. helyen áll az összetettben. A dán salakmotoros még Torunban törte össze magát egy lengyel bajnoki versenyen pár hete, bokatörése pedig azóta nem javult. Szerencsére műteni nem kell Michelsent, így jó eséllyel ott lehet az évzárón Torunban.
Speedway GP
Vaculik sikerével fejeződött be a 2022-es salakmotor-világbajnokság
04/10/2022 - 19:41
A salakmotoros Grand Prix svéd versenyét az eurosport.hu-n, illetve az Eurosport applikációján lehet követni szombat este 18:30-tól, míg az összefoglaló műsort jövő hét kedden 21:00-től lesz látható az Eurosport 1-en.
Salakmotor
Laokoón-csoport a legjobb hatba kerülésért, a toruni idényzárón
01/10/2022 - 09:59
Salakmotor
Riválisa kiesése után lett harmadszor világbajnok Bartosz Zmarzlik
20/09/2022 - 20:34