Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pocsék szezonkezdet után győzelemben reménykedik a dán klasszis

Tokics Tamás

Frissítve 23/06/2023 - 18:54 GMT+2

Az idény ötödik salakmotoros Grand Prix-ja következik Lengyelországból. Gorzówban tavaly Anders Thomsen győzött, a dán versenyző a gyenge kezdés után megismételné sikerét.

Az idény ötödik salakmotoros Grand Prix-ja következik Lengyelországból. Tavaly Anders Thomsen győzött, a dán versenyző a gyenge kezdés után megismételné sikerét. (fotó: fimspeedway.com)

Fotó: From Official Website

Anders Thomsent a salakmotoros Grand Prix hivatalos oldala szólaltatta meg a 2023-as világbajnokság ötödik állomása előtt.
Thomsen hazai környezetben fog indulni, mivel a lengyel bajnokságban a Stal Gorzów versenyzője, talán nem véletlen, egyetlen tavalyi futamgyőzelmét itt aratta - akkor a lengyel klub három indulója állt dobogóra a Grand Prix-n, hiszen Martin Vaculik 2., Bartosz Zmarzlik 3. helyen zárt.
A 2022-es év második felét lábtörés miatt kihagyó dán pilóta nem kényelmesedik bele a ténybe, hogy a hazai pálya előnye elég lesz szombaton.
"A pálya nagyon más tud lenni egy GP-futamon. Ilyenkor a hazai pálya előnye tud hátrány lenni. Nem úgy tekintek erre a hétvégére mintha szokásos lenne, mert akkor nem fog menni a versenyzés. Imádok itt menni, négy éve vagyok a klub tagja, tudom milyen beállítások működnek, illetve tudom milyen íveket használjak." - mondta Anders Thomsen.
A dán kifejezetten rosszul indított a 2023-as GP-szezont, mivel az első három állomáson összesen 12 pontot gyűjtött. Két héttel ezelőtt Teterowban megtört a jég, először jutott elődöntőbe idén, így majdnem megduplázta pontjai számát az összetettben. Jobbkor nem is jöhetett volna ez az eredmény, hiszen pont tavalyi sikerének helyszíne következik.
"Nagyon különleges a saját közönséged előtt versenyezni. Az egy nagyon különleges este volt, amire egész életemben emlékezni fogok. Remélem most szombaton is különlegesre sikerül a verseny."
A gorzówi állomás pikantériája, hogy a háromszoros világbajnok Bartosz Zmarzlik először nem a Stal Gorzów versenyzőjeként érkezik erre a helyszínre, hiszen az év elején Lublinba igazolt. A lengyel sztár vezeti jelenleg az összetettet 70 ponttal, 12 egységgel előzi meg az ausztrál Jack Holdert, akit szorosan követ honfitársa, a 2017-es világbajnok Jason Doyle.

A gorzówi Grand Prix-t szombaton 19:00-tól élőben követhetik az Eurosport applikációjában, valamint az eurosport.hu-n. A futam összefoglalóját kedden 20:00-tól láthatják az Eurosport 1-en.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés