Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az "örökbefogadott" kedvenc megismételné tavalyi sikerét Prágában

Tokics Tamás

Publikálva 03/06/2023 - 13:58 GMT+2

Két fordulót követően látogat Prágába a salakmotoros Grand Prix mezőnye, ahol a szlovák Martin Vaculik élvezi legjobban a közönség biztatását.

Az "örökbefogadott" kedvenc megismételné tavalyi sikerét Prágában (Fotó: speedwayekstraliga.pl)

Fotó: Other Agency

A szlovák sztár, Martin Vaculik elmondása szerint "örökbefogadott hazai közönségének" elvárásai nem okoznak plusz nyomást a szombati, prágai salakmotoros Grand Prix-n. A Marketa Stadionban rendezik a 2023-as idény harmadik futamát, Vaculik pedig félig-meddig hazai kedvenc a cseh szurkolók előtt.
A világbajnokság élmezőnyében Bartosz Zmarzlik és Fredrik Lindgren holtversenyben 36 ponttal vezeti az összetettet, egyszer-egyszer végeztek 1., és 3. helyen eddig. Martin Vaculik jelenleg a tabella hetedik helyén áll – a hatodik brit Tai Woffindennel holtversenyben 21 egységgel. A zarnovicai születésű versenyző 2022-ben a prágai dobogó tetejére állt Woffinden és Doyle előtt, azon a helyszínen, melyen gyerekkora óta versenyzett.
„Kipihentnek érzem magam, és csak élvezni fogom a pillanatot. Nagyon szeretek Prágában lenni. A pályát is nagyon szeretem. Gyerekkorom óta sok időt töltöttem itt. Nem érzek nyomást. Természetesen, amikor néhány barátommal, vagy rajongóval beszélek, elvárnak valamit. De ez semmi extra stresszt nem okoz a fejemben. Inkább pozitívumnak érzem."
Martin Vaculik említést tett arról, milyen fogadtatásban részesült a tavalyi győzelmét követően.
„A cseh és a szlovák szurkolók nagyon kedvesek voltak a prágai verseny után. Nagyon örülök, és nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki szurkolt nekem. Fantasztikus, amikor látod, hogy az emberek támogatnak téged. Ez egy fantasztikus érzés. Már alig várom a hétvégét.”
A szép emlékek ellenére Vaculik tudja, hogy tavalyi sikere nem sokat számít szombat este. Szeretne minél jobb eredményt elérni, mellyel kapaszkodna a világbajnoki címért folyó csatára.
„A tavalyi év már történelem, a szombat pedig új nap lesz. Nyugodtnak kell maradunk, mindent megteszek a győzelemért. Jó formában érzem magam, amire építhetek a szezon hátralévő részében. Egyértelműen jobb helyzetben vagyunk, mint tavaly, de van még tennivaló. Szeretnék fejlődni és remélem, hogy az elődöntőkből ismét döntők lesznek.”
Noha Vaculik 15 ponttal van lemaradva a Grand Prix éllovasaitól, Bartek Zmarzliktól és Fredrik Lindgrentől, azt is tudja, hogy bőven van még idő ledolgozni lemaradását az összetettben.
„Még mindig a szezon eleje van. Továbbra is magamra fogok koncentrálni. Még mindig bármi lehetséges.”

A salakmotoros Grand Prix prágai versenyét az Eurosport applikációján vagy az eurosport.hu-n keresztül tudják követni szombat este 19:00-tól. A csehországi viadal összefoglalóját szerda reggel 8:30-tól követhetik az Eurosport 1-en.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés