Az ikonikus Olimpiai Stadionban rendezték a sportág történelmének első világbajnoki futamát 1995-ben, akkor a wroclawi legenda Tomasz Gollob győzött, a vb-éllovas Bartosz Zmarzlik hasonló eredményben reménykedik most hétvégén.
Zmarzlik jelenleg 96 ponttal áll a pontverseny élén, 22 egység előnye van a legközelebbi üldöző Leon Madsennel szemben, mivel Wroclaw után csak három állomás lesz hátra 2022-ből, akár matematikailag is bebiztosíthatja világbajnoki címét a lengyel - 2019, és 2020 után harmadik alkalommal hódítaná el.
A hazai versenyzők közül Patryk Dudek, illetve Maciej Janowski reménykedhet dobogós helyezésben, mellettük szintén ismerős körülményekre számíthat a háromszoros világbajnok Tai Woffinden, illetve a Cardiffban pályafutása első győzelmét arató Dan Bewley. A két brit egyaránt a Sparta Wroclaw versenyzője, előbbit viszont sérülés hátráltatta a Walesben, így fel kellett adnia a viadalt. A fiatalabb honfitárs a következőt nyilatkozta a wroclawi futam előtt.
Salakmotor
Riválisa kiesése után lett harmadszor világbajnok Bartosz Zmarzlik
20/09/2022 - 20:34
"Wroclaw az egyik olyan helyszín, melyet mindenki szeret. Ezért számítok kemény versenyre, hiszen mindenki jól megy itt."
"Wroclaw az egyik legnagyobb pálya, rendkívül gyors, több ideális ívvel." - ezt már Martin Vaculik tette hozzá, mikor a helyszínről kérdezték.
Az biztos, hogy a dán Anders Thomsen kihagyja a viadalt, mivel a glasgowi Speedway Challengen lábtörést szenvedett - ezzel véget ért a gorzowi győztes idénye. Helyettese a lett Andzejs Lebedevs lesz.
Salakmotor
Nicki Pedersent érheti utol Bartosz Zmarzlik Svédországban
17/09/2022 - 09:33
Salakmotor
A vb-cím kapujába került Bartosz Zmarzlik
13/09/2022 - 20:47