Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Visszavonulót fújt a Liu Shaolin Sándort is kiütő bírói ítéletek kapcsán Dél-Korea

Eurosport Magyarország

Frissítve 20/02/2022 - 09:19 GMT+1

A február 7-i versenyen nemcsak a dél-koreaiak, hanem a magyarok szerint is tisztességtelen volt a bíráskodás. Liu Shaolin Sándor elsőként haladt át a célvonalon az 1000 métres döntőben, győzelmének azonban nem sokáig örülhetett, mert a zsűri szabálytalanság miatt, két sárga lapot is kiosztott neki, majd a mezőny végérre sorolták. A magyar csapat óvott emiatt, amit végül elutasítottak.

Hwang Daeheon

Fotó: AFP

A dél-koreaiak mégsem fordulnak nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyén történt bíráskodással kapcsolatban.

Az ázsiai ország olimpiai bizottsága vasárnap jelentette be, hogy elvetette a fellebbezés ötletét, miután egyeztetett a sportolókkal és az edzőkkel. Az indoklás szerint ennek elsődleges oka, hogy Hwang Daeheon és Lee Juneseo nem a fináléban büntette meg a zsűri szabálytalanság miatt, hanem az elődöntőben, így nem lehet arra hivatkozni, hogy a versenyzők dobogóra állhattak volna.
A február 7-i versenyen nemcsak a dél-koreaiak, hanem a magyarok szerint is tisztességtelen volt a bíráskodás. Liu Shaolin Sándor elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, csakhogy a zsűri két szabálytalanság miatt sárga lappal büntette, azaz az egész mezőny végére sorolta őt. A döntés értelmében az eredetileg második hazai versenyző, Ren Ziwei lett az aranyérmes.
Az ügy kapcsán a magyar csapat óvott, de azt elutasították, ezt követően pedig a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közös levélben fordult a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz Liu Shaolin kizárása kapcsán.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés