Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bánhidi: Csoda, hogy nem diliházban végeztük

Eurosport Magyarország

Publikálva 18/02/2022 - 16:11 GMT+1

Fáradtan, de elégedetten értékelték a pekingi téli olimpián elért eredményeket a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a pénteki hazaérkezést követően. Ahogy arra Bánhidi Ákos rávilágított, talán az elutazás előtti napok voltak a legfeszültebbek, mivel akkor tetőzött Magyarországon a koronavírus-járvány omikron variánsa.

Liu Shaolin Sándor

Fotó: Getty Images

"Nem tudom elmondani, milyen volt ezzel kelni és feküdni. Csoda, hogy nem kerültünk diliházba." - érzékeltette Bánhidi Ákos a csapat olimpia előtti félelmeit.

A pénteki sajtótájékoztatón az edző-menedzser elmondta, hogy meglátása szerint a pekingi téli játékok halasztásának ugyanannyi oka lett volna, mint a tokiói nyári olimpiának, de szerencséjükre nem így történt. Bánhidi aztán természetesen az elért magyar sikerekről is beszélt, amelyekhez szerinte kellett egyrészt az, hogy az 500 méteren aranyérmes Liu Shaoang nem omlott össze a pozitív teszteredménye után, de kellettek az itthon maradó csapattagok is, akik önként jelentkeztek edzőtársnak a fertőzést kockáztatva.
Bánhidi úgy véli, a magyar csapat szereplése a várakozásoknak megfelelően alakult, mert jártak a mennyben és a pokolban is, ennek lett eredménye az egy arany- és két bronzérem.
Csang Csing Lina, a válogatott kínai vezetőedzője szintén elégedett az eredményekkel és a szakmai stáb munkájával is. Mint mondta, hasonlóra számítottak a játékok előtt, és reményét fejezte ki, hogy a következő, milánói téli olimpiáig megkapják a bizalmat, mert akkor talán egy még sikeresebb szereplés is összejöhet a magyar short track csapatnak.
A pontszerző versenyzőink közül nem meglepő módon Liu Shaolin Sándorban maradt hiányérzet. Ahogy fogalmazott, nehéz volt átélni a vele történteket, jobb lett volna, ha nem vele történik, hogy aranyérmesből utolsó lett a sárga lapos kizárása miatt. A céljáról nem tett le, szeretne egyéniben olimpiai bajnok lenni, ezért örülne, ha négy év múlva is 26 évesnek érezné magát.
A magyarok minden idők legsikeresebb téli olimpiájukon három érmet szereztek: Liu Shaoang 500 méteren győzött - ezzel ő lett az első magyar egyéni téli olimpiai bajnok -, 1000 méteren harmadikként zárt, akárcsak a vegyesváltóban Jászapáti Petrával, Kónya Zsófiával, Liu Shaolinnal és Krueger John-Henryvel. Ezen kívül 1500 méteren Liu Shaoang negyedik, bátyja, Liu Shaolin pedig hatodik volt, ahogy a címvédőként induló férfi váltó is.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés