Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Varnyú megérkezett Pekingbe, Kónya indul 1500 méteren

Eurosport Magyarország

Publikálva 10/02/2022 - 11:26 GMT+1

Helyi idő szerint csütörtök délután megérkezett a pekingi téli olimpiára Varnyú Alex rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki koronavírus-fertőzés miatt csatlakozik ilyen későn a többiekhez.

Varnyú Alex

Fotó: facebook

Varnyú Alex csatlakozik, Kónya Zsófia indul jelölt Sziliczei-Német Rebeka helyett

Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere az MTI-nek elmondta, hogy Varnyú Alex csütörtökön még nem tud jégre menni és este vagy pénteken találkozhatnak vele először, ha a megérkezésekor vett mintájával elvégzett teszt negatív eredményt hoz.
Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry mellett pénteken a váltó elődöntőjében még Nógrádi Bence lesz biztosan bevethető. Varnyú pedig akkor, ha kiengedik a szállodai kötelező karanténból, és a hosszú utazás után állapota megfelelő lesz. A magyarok ebben a számban szerezték az ország történetének első téli olimpiai aranyérmét. A staféta fináléját szerdán tartják.
Bánhidi elmondta, hogy női 1500 méteren Jászapáti Petra mellett nem Kónya Zsófiának, hanem a tartaléknak jelölt Sziliczei-Német Rebekának szavaztak volna bizalmat, mert ezen a távon jobbnak tartják és megérdemelné a pekingi indulást, technikai okok miatt azonban a cserére nem kerülhet sor. A nemzetközi szövetség csütörtökön arról tájékoztatta a magyar küldöttséget, hogy Sziliczei-Németet nem lehet becserélni, így mégis Kónya szerepel a leghosszabb egyéni távon is jövő szerdán.

Forrás:MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés