Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jászapáti bejutott 1500-on az elődöntőbe, majd ott kizárták, Kónya már a negyeddöntőben búcsúzott

Eurosport Magyarország

Frissítve 16/02/2022 - 15:03 GMT+1

A vegyesváltóval bronzérmes Jászapáti Petrát szabálytalan előzés miatt kizárták a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 1500 méteres számának elődöntőjében a pekingi téli olimpián szerdán. A negyeddöntőben Kónya Zsófia is a kizárás sorsára jutott.

Jászapáti Petrát kizárták az 1500 méter elődöntőjében

A papírforma alapján már a negyeddöntőben nagyon nehéznek ígérkezett Jászapátinak a továbbjutás kiharcolása a leghosszabb egyéni távon, és bár eleinte a mezőny végén korcsolyázott, egy ritmusváltással egy kör alatt az élre állt, a hajrában pedig már csak a világcsúcstartó dél-koreai Csoj Min Dzsong tudta őt megelőzni.
Az elődöntőben bejutott 22 indulót három futamba sorolták, mindegyikből az első kettő, valamint a leggyorsabb harmadik került az A, majd a további hét legjobb a B döntőbe.
Az 500 méteren hetedik és 1000-en nyolcadik Jászapáti a Pekingben már két aranyat (1000 méter, női váltó) begyűjtött holland Suzanne Schultinggal, az 1000-en bronzérmes belga Hanne Desmettel, az olasz Cynthia Mascittóval, az 1000-en negyedik amerikai Kristen Santosszal, a cseh Michaela Hruzovával és a japán Kikucsi Szumirével futott.
A szegedi versenyző a táv elején a mezőny végére sorolt be, majd egy-egy előzéssel az ötödik pozícióba jött fel. Ám amikor gyorsult a tempó és ő maga is ritmust váltott, úgy előzött a harmadik helyre, hogy közben a kanyar előtt ütközött Santossal, és ezért - noha harmadiknak jött be - kizárták, így B-döntőt sem korizhatott.
Kónya Zsófia - akinek nem ez a táv az erőssége - a negyeddöntőben búcsúzott. Ugyan gyorsan feljött a második helyre, ám fokozatosan csúszott vissza, volt utolsó is, végül pedig egy kicsúszás miatt ötödik lett. Ráadásul az egyik előzését szabálytalannak ítélték meg, így kizárták.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés