Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hatalmas pech: Pozitív lett a covid-tesztje a magyar műkorcsolyapáros férfi tagjának

Eurosport Magyarország

Frissítve 17/02/2022 - 20:50 GMT+1

Magyar Márk fertőzöttsége azt jelenti, hogy az Eb-6. magyar kettős nem indulhat a pénteken kezdődő párosversenyen, a pekingi téli olimpián. Utoljára 1956-ban volt magyar induló az olimpián ebben a számban, így a pozitív teszt különösen nagy érvágás.

Ioulia Chtchetinina és Magyar Márk

Fotó: AFP

Peking 2022 - Pozitív lett Magyar Márk műkorcsolyázó PCR-tesztje

Pozitív lett a műkorcsolyázó Magyar Márk PCR-tesztje csütörtökön, a pekingi téli olimpián - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ), hozzátéve, hogy a sportoló így nem tud jégre lépni Chtchetinina Iouliával a párosok versenyében.
A januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. kettős a magyar küldöttségből utolsóként mutatkozott volna be pénteken a kínai ötkarikás játékokon.
Chtchetinina és Magyar azért utazott később, és érkezett közvetlenül a rajt előtt Pekingbe, mert probléma volt az egyikük korcsolyapengéjével.
A Magyar Olimpiai Bizottság által üzemeltetett magyarock.hu honlap csütörtök esti beszámolója szerint Magyar Márk repülőtéren elvégzett PCR-tesztje eredménytelen volt, ezért az olimpiai faluban megismételték a vizsgálatot, amely pozitív eredményt hozott. A műkorcsolyázót péntek délelőtt az ilyen esetekre kijelölt, úgynevezett karanténhotelben helyezik el, a szobát pedig csak két negatív eredménnyel záruló teszt után hagyhatja el.
"Kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy Magyar Márk a lehető legkörültekintőbb eljárásban részesüljön, továbbá hogy partnere és edzője - akik közeli kontaktnak minősülnek, de negatív tesztet produkáltak - mielőbb hazautazhassanak" - olvasható a magyarock.hu-n.
Utoljára 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolya-páros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés