Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Magyar Márk hétfőn elhagyhatja a karanténszállodát

Eurosport Magyarország

Publikálva 20/02/2022 - 12:50 GMT+1

Magyar Márknak csütörtökön lett pozitív a koronavírustesztje, így nem indulhatott társával Chtchetinina Iouliával, a műkorcsolyázok párosversenyében. Magyar PCR-tesztje vasárnap negatív lett, és amennyiben hétfőn reggel sem lesznek tünetei, úgy elhagyhatja a karanténszállodát és a MOB -csapattal hazautazhat.

Magyar Márk és Ioulia Chtchetinina

Fotó: AFP

Magyar Márk műkorcsolyázó hétfőn elhagyhatja a pekingi olimpia izolációs szállodáját, és még aznap hazatérhet Magyarországra azt követően, hogy a vasárnapi koronavírustesztje negatív lett.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pekingi irodája arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Magyar vasárnapi PCR-tesztje negatív eredményt hozott, a kínai hatóságok pedig hozzájárultak ahhoz, hogy ha hétfőn kora reggel nem lesz tünete, elhagyhatja a karanténszállodát és a MOB-csapattal hazautazhat helyi idő szerint hétfőn délelőtt.
Magyar csütörtökön érkezett Pekingbe, hogy társával, Chtchetinina Iouliával elinduljon a párosban. Csakhogy az érkezési tesztje - az első érvénytelen után - pozitív eredményt hozott, így a kettős lemaradt az olimpiai szereplésről, Magyar pedig pénteken izolációs hotelbe került.
A MOB folyamatosan tartotta a kapcsolatot a versenyzővel és az illetékes kínai hatóságokkal.
Magyar pénteken úgy nyilatkozott, hogy úgy érzi: egy élet munkája veszett oda azzal, hogy pozitív lett a pekingi olimpián megérkezéskor vett koronavírustesztje, és ezért párjával nem tud indulni a pénteki rövidprogramban és a szombati kűrben.
Magyar Márknak amúgy semmilyen tünete nem volt. Edzője és Chtchetinina negatív tesztet szolgáltatott, ők már haza is utaztak.
A magyar páros a januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. volt.
Legutóbb 66 éve, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolyapáros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés