Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Műkorcsolya Eb: kettős belga vezetés a nőknél, nem lesz magyar induló a kűrben

Eurosport Magyarország

Publikálva 11/01/2024 - 17:41 GMT+1

Műkorcsolya Eb - Loena Hendrickx és Nina Pinzarrone révén kettős belga sikerrel zárult a nők csütörtöki rövidprogramja a kaunasi műkorcsolya Európa-bajnokságon, az egyetlen magyar induló, Schermann Regina 28. lett, így nem szerepelhet a kűrben.

Schermann Regina csodaszép rövidprogramot mutatott be az Európa-bajnokságon - videó

Kettős belga vezetés a női rövidprogramban, Schermann 28. lett


A KSI 19 éves korcsolyázója, Schermann Regina, aki 2022-ben 23. volt az Eb-n, jól kezdett, ugyanis a tripla Rittberger, dupla toeloop kombináció, majd a tripla Lutz is pontos volt, a kétfordulatos Axelt azonban nem megfelelően készítette elő, elsiette, így azt elrontotta. Forgásaira és lépéssorára sem kapta meg a maximális értéket.
Produkciója 45,50 pontot ért, ami kevésnek bizonyult a legjobb 24 közé kerüléshez. Ahhoz, hogy a szabadkorcsolyázásban is szerepeljen 50,08 pont felett kellett volna teljesítenie a 33 fős mezőnyben. Pályafutása legjobb rövidprogramja, melyet a két évvel ezelőtti Eb-n mutatott be, a 19. helyhez lett volna elég.
A legjobbak közül viszonylag magabiztos, közel ötpontos előnnyel vezet a tavaly ezüstérmes Hendrickx honfitársa, Pinzarrone előtt. A címvédő georgiai Anastasia Gubanova harmadik helyről várja a folytatást. A nők kűrjét szombaton 12 órától rendezik.
A csütörtöki program a párosok 18 órakor kezdődő kűrjével folytatódik, melyet a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei orosz születésű magyar kettős a negyedik helyről kezd majd meg.
picture

A 4. helyről várja a folytatást a magyar páros a műkorcsolya Eb-n - videó

Eredmények:
nők, rövidprogram:
  • 1. Loena Hendrickx (belga) 74,66 pont
  • 2. Nina Pinzarrone (belga) 69,70
  • 3. Anastasia Gubanova (georgiai) 68,96
  • ...28. Schermann Regina 45,50
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés