Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Csütörtökön kiderül, hány magyar futballista marad érdekelt Európában

Rizmayer Bence

Frissítve 14/03/2024 - 12:47 GMT+1

Európa- és Konferencia-liga - A Lipcse Bajnokok Ligájából való kiesése miatt már csak négy magyar labdarúgóért szoríthatunk a nemzetközi kupaporondon.

Sallai Roland

Fotó: Getty Images

A Európa-ligában két olyan csapat érdekelt, mely foglalkoztat magyar játékosokat, míg az Ekl-ben a svájci Servette miatt lehet szorítani.
Az El-ben szinte 100%-osra vehető, hogy Szoboszlai Dominik nevével és a Liverpoollal találkozunk a negyeddöntős párharcok során. A Pool idegenben aratott 5-1-es győzelmet a cseh Sparta Praha ellen - a magyar válogatott csapatkapitánya szerezte csapat 5. gólját -, így magabiztos előnyről várhatja az angliai visszavágót.
Az idény végén leköszönő Jürgen Kloppnak még mindig megvan az esélye arra, hogy 4 trófeával adja át a stafétát utódjának, alighanem az Európa-liga-győzelem lenne az egyik koronaék, hiszen az első európai döntőjét liverpooli edzőként az El-ben vívta - akkor a Sevilla legyőzte az angolokat.
A Freiburgra nagyon nehéz párharc vár, hiszen a West Ham United otthonába látogatnak. Az odavágón 1-0-s győzelmet aratott a német együttes, de az előző idény Ekl-győztese mindenképpen el szeretné tüntetni az egygólos hátrányt. Egy magyarra mérget lehet venni, hogy szerepet kap a londoni visszavágón, Sallai Roland alapembernek számít a Freiburgban.
Az előző kör második mérkőzésén egymaga mentette meg a kieséstől a német alakulatot, hiszen duplájával mentették hosszabbításra a Lens elleni párharcot. Szalai Attila továbbra sem kap lehetőséget, valószínűleg csütörtök este sem vele fog a védelem tengelye felállni.
Az Ekl-ben szintén nyolcaddöntőket rendeznek. A harmadik számú sorozatban a Ferencváros kiesése ellenére lehet magyar érdekeltséget találni, hiszen a magyar válogatottba meghívót kapó Bolla Bendegúz által fémjelzett Servette talpon van még. Sőt, a cseh Viktoria Plzen elleni első mérkőzésen gól nélküli döntetlenre végeztek a felek, így minden esély megvan arra, hogy Bolláék továbbjussanak a legjobb 8 közé.
Bolla egyébként kifejezetten jó idényt fut a svájci együttesben, a Servette-ben inkább jobb oldali középpályásként gólok és gólpasszok számában is termékenyebb, mint korábban bármikor.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása