Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szoboszlai gólja vitte be a kegyelemdöfést, nagy előny a Liverpoolnál az El-nyolcaddöntőben

Eurosport Magyarország

Frissítve 07/03/2024 - 21:32 GMT+1

A Liverpool többek között Szoboszlai Dominik góljával 5-1-re nyert a Sparta Praha vendégeként a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében, a párharc első csütörtöki felvonásán.

Sparta Praha - Liverpool 1-5

Fotó: AFP

Az angolok kezdőcsapatában nem kapott helyet a sérülése után múlt hétvégén visszatért Szoboszlai, de a magyar válogatott csapatkapitányának együttese nélküle is egy félidő alatt eldöntötte az ütközetet, ugyanis 3-0-s előnnyel vonulhatott az öltözőbe. A Vörösök elsősorban helyzetkihasználásban múlták felül riválisukat, a csehek mezőnyben nemcsak egyenrangú partnerei voltak a Liverpoolnak, hanem számos helyzetet is kialakítottak, azonban valamennyit kihagyták.
A második félidőt rosszul kezdték a szigetországiak, mert a szünetben becserélt Conor Bradley öngóljával szépített a Sparta, sőt, újabb ziccere volt a felzárkózáshoz. Szoboszlai az 51. percben a duplázó uruguayi csatárt, Darwin Nunezt váltotta, nem sokkal később pedig Jürgen Klopp csapata visszaállította a háromgólos különbséget Luis Diaz megpattanó lövésével. A hajrában a szintén csereként beállt Mohamed Salah is betalált Szoboszlai passzából, de a gólt érvénytelenítették les miatt. A hosszabbításban aztán a 23 éves magyar játékos maga állította be a végeredményt: elviharzott a bal oldalon, középre húzott, majd 16 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, a kapus lábbal csak beleérni tudott a lapos lövésbe.
Szoboszlai a meccs után az M4-nek úgy nyilatkozott, hogy szinte bemelegítés nélkül kellett pályára lépnie, de nagyon örül az első góljának a második számú európai kupasorozatban, ahol reményei szerint újabbak követik majd. Megjegyezte, hogy jövőre már ismét a Bajnokok Ligájában szeretne eredményes lenni, mint a korábbi klubjaival. A középpályás arról is beszélt, hogy Alexis MacAllister lecserélése után azt kérte tőle Klopp, jobban figyeljen a védekezésre. Szoboszlai szerint a csapatnak sikerült kizárnia, hogy vasárnap a bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú rangadó vár rájuk a címvédő Manchester City ellen.
Amíg a Liverpool érvényesítette a papírformát, addig a Bayer Leverkusen 2-2-es döntetlent játszott az azeri Qarabag otthonában. A német bajnokság éllovasa közel járt ahhoz, hogy elveszítse szezonbeli veretlenségét, mert a szünetben kétgólos hátrányban volt, de a cseh Patrik Schick a 92. percben egyenlített.
A tavaly döntős AS Roma viszont folytatta remeklését a január közepén kinevezett vezetőedző, Daniele De Rossi irányításával: a Farkasok 4-0-ra verték a Brightont. A játékosként világbajnok szakemberrel tizedik meccsén nyolcadik sikerét aratta az olasz gárda egy-egy döntetlen és vereség mellett.
A visszavágókat egy hét múlva rendezik.
Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
  • Sparta Praha (cseh)-Liverpool (angol) 1-5 (0-3)
gól: Bradley (46., öngól), illetve MacAllister (6.), Nunez (25., 45+3.), Diaz (53.), Szoboszlai (94.)
  • AS Roma (olasz)-Brighton (angol) 4-0 (2-0)
gól: Dybala (13.), Lukaku (43.), Mancini (64.), Cristante (68.)
  • Qarabag (azeri)-Bayer Leverkusen (német) 2-2 (2-0)
gól: Benzia (26.), Juninho (45+2.), illetve Wirtz (70.), Schick (92.)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés