Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sallai adta a gólpasszt a Freiburg győzelméhez az Európa-ligában

Eurosport Magyarország

Frissítve 07/03/2024 - 23:50 GMT+1

A Sallai Rolanddal felálló Freiburg egygólos győzelmet aratott a vendég West Ham United felett a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első, csütörtöki felvonásán.

Sallai Roland

Fotó: Getty Images

A magyar válogatott támadó a kezdőcsapatban kissé szokatlanul középcsatárként kapott helyet. A német csapatnak sikerült visszavágnia a csoportkörben elszenvedett két vereségért az angol riválisnak, amiben elévülhetetlen érdeme volt Sallainak, ugyanis lövésébe jól tette bele a lábát osztrák csapattársa, Michael Gregoritsch a 81. percben. Sallait a gól után nyolc perccel lecserélték. A Freiburg másik magyar játékosa, a védő Szalai Attila a cserepadról nézte végig a kiegyenlített mérkőzést a tavaly a Konferencia-ligában győztes West Ham ellen.
Az AC Milan több mint egy órát emberelőnyben futballozva 4-2-re verte a vendég Slavia Prahát, míg az Olympique Marseille négygólos sikerével eldöntötte a spanyol Villarreal elleni párharcot.
Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Olympique Marseille (francia)-Villarreal (spanyol) 4-0 (3-0)
Benfica (portugál)-Glasgow Rangers (skót) 2-2 (1-2)
Freiburg (német)-West Ham United (angol) 1-0 (0-0)
AC Milan (olasz)-Slavia Praha (cseh) 4-2 (3-1)

Hét gól, egy piros lap és Fiorentina-siker Kispesten

A Fiorentina fordulatos meccsen 4-3-ra győzött a Makkabi Haifa vendégeként a Bozsik Arénában a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőjének első, csütörtöki felvonásán.
A tavaly döntős olasz csapat, amely ősszel a Ferencváros csoportjából elsőként jutott tovább, hamar vezetést szerzett, de izraeli riválisa a szünetig fordított. A firenzei csapat a második félidőben egyenlített, majd ismét hátrányba került. A hajrában viszont sikerült fordítania a mérkőzést tíz emberrel befejező Makkabi ellen, amely már az előző körben is Kispesten játszotta hazai összecsapását. A győztes gólt a cseh Antonin Barak szerezte a 95. percben.
A Bolla Bendegúzzal felálló Servette saját közönsége előtt nem bírt a cseh Viktoria Plzennel. A magyar válogatott játékost a 81. percben cserélték le a 0-0-val záruló találkozón.
A Dinamo Zagreb és a Fenerbahce megnyugtató előnyt szerzett: a horvátok hazai pályán verték 2-0-ra a PAOK-ot, míg a törökök a belga Union Saint-Gilloise otthonában diadalmaskodtak 3-0-ra.
A visszavágókat egy hét múlva rendezik.
Konferencia-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Servette (svájci)-Viktoria Plzen (cseh) 0-0
Union Saint-Gilloise (belga) - Fenerbahce (török) 0-3 (0-1)
Dinamo Zagreb (horvát)-PAOK (görög) 2-0 (1-0)
Makkabi Haifa (izraeli)-Fiorentina (olasz) 3-4 (2-1)
Ajax Amsterdam (holland)-Aston Villa (angol) 0-0
Molde (norvég)-Club Brugge (belga) 2-1 (1-0)
Sturm Graz (osztrák)-Lille (francia) 0-3 (0-1)
Olimpiakosz (görög) - Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 1-4 (1-3)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés