Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Southgate nem rezelt be az újabb angol-olasztól, és nem felejtette el, milyen kemény dió volt a magyar válogatott

Eurosport Magyarország

Publikálva 09/10/2022 - 21:30 GMT+2

Az angolok ismét megkapták az olaszokat – Gareth Southgate együttesét összesorsolták Olaszországgal a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Az utóbbi időben nem volt sok szerencséje Southgate-éknek az Azzurrival: a Nemzetek Ligájában szeptemberben 1-0-ra kaptak ki, de valószínűleg mindenkinek a 2020-as Eb döntője villant be, ahol büntetőkkel nyertek az olaszok.

Gareth Southgate

Fotó: Getty Images

Gareth Southgate-et, az angol válogatott szövetségi kapitányát az Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolása után kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy ismét összekerültek a regnáló Európa-bajnok Olaszországgal a C jelű csoportban, akik ellen legendásan rossz a mérlegük. Southgate ott volt Frankfurtban a sorsoláson, ahol a rövid reakciójában megeresztett egy bókot a magyar válogatott irányába is.
Az egyik legérdekesebb csoportnak épp ez, a C jelű ötös ígérkezik, ugyanis az előző Eb két döntőse, az aranyérmes Olaszország és az ezüstérmes Anglia is odakerült, ráadásul Ukrajna társaságában. Szintén ebbe a csoportba kapott besorolást Málta és az az Észak-Macedónia, amely a vb-pótselejtező márciusi elődöntőjében kiejtette a sokkal esélyesebb Squadra Azzurrát, az olaszok pedig így sorozatban másodszor maradtak le a vb-ről.
Anglia az utóbbi időben nem muzsikál túl fényesen Roberto Mancini válogatottja ellen, és az utóbbi időbent itt úgy kell érteni, hogy 1977 novembere óta nem sikerült legyőzniük Olaszországot tétmérkőzésen.
A tavalyi Európa-bajnokság döntőjében emlékezetes módon, büntetőkkel kaptak ki a Wembley-ben, ezt követte a Nemzetek Ligája, ahol a magyarokkal azonos csoportban volt mindkét válogatott, és ahol szintén az olaszok nyertek az angolok ellen, akkor 1-0-ra győzték le őket a San Siróban. Ez utóbbi vereség ráadásul azt jelentette, hogy az angolok az utolsó forduló eredményétől függetlenül lecsúsztak a B divízióba.
„Az ellenfeleket tekintve ez nyilvánvalóan egy nehéz sorsolás.
Voltak már egyszerűbb sorsolásaink is a selejtezőkben az utóbbi időben, bár azt kell mondanom, Lengyelország és Magyarország a legutóbbi selejtezőcsoportban [a világbajnokságra] is kimondottan kemény ellenfél volt.
Szóval ehhez már hozzászoktunk. A sorsolások olyanok, amilyenek, az a lényeg, hogy aznap hogyan teljesítesz."
Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy ismét összesorsolták őket az olaszokkal, csak annyit mondott, nem nagyon lepődött meg, és hogy az olaszok sokat variálják a csapatukat.
„Tudjuk, hogy milyen minőségű játékkal rendelkeznek, és tudjuk, milyen mély a keretük.
Anglia Olaszország elleni mérlege általában nem túl jó, úgyhogy ezen mindenképpen javítanunk kell" – nyilatkozta Southgate a Sky Sportsnak.
A selejtezősorozatban jövő márciusban, júniusban, szeptemberben, októberben és novemberben is dupla fordulót rendeznek. Mivel a magyarok ötcsapatos csoportba kerültek, így a tíz forduló során kétszer szabadnaposak lesznek.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés