Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Maximális tisztelet, minimális kegyelem – Inzaghi és Simeone szemtől szemben kedden a BL-ben

Eurosport Magyarország

Frissítve 20/02/2024 - 11:01 GMT+1

Bajnokok Ligája - Az Atletico Madridot fogadja kedden a BL nyolcaddöntős párharcának első mérkőzésén az Internazionale, amely rendes játékidőben tavaly szeptember vége óta nem szenvedett vereséget egyik versenysorozatban sem.

Simone Inzaghi

Fotó: Getty Images

Az Inter vezeti a tabellát az olasz bajnokságban, kilenc ponttal a Juventus, tizenegy ponttal az AC Milan előtt, míg a Bajnokok Ligájában veretlenül verekedte át magát a csoportkörön. Az Atletico Madrid a bajnokságban ugyan csak a negyedik helyen áll, tizenegy ponttal a listavezető Real Madrid mögött, de a harmadik Barcelonától is három ponttal lemaradva. A BL-ben azonban a spanyol csapatot sem sikerült megfogni a csoportmeccsek alatt, így kedden Simone Inzaghi együttese Diego Simeone csapatával találkozik a BL nyolcaddöntőjében.
A két edző ráadásul jól ismeri egymást, 24 éve csapattársak voltak a Lazióban, így bemutatkozniuk biztosan nem kell majd egymásnak.
„Öröm lesz, hogy Diego lesz az ellenfelem. Ragyogó csapattárs volt, hiszen a Lazióval együtt nyertünk, és azután is, hogy visszament az Atleticóhoz, hogy Spanyolországban fejezze be a pályafutását, mindig tartottuk a kapcsolatot" – mondta a sajtótájékoztatón Inzaghi.
„Egyértelmű volt, hogy nagyszerű edző lesz belőle. Rengeteget nyert ott, és öröm őket nézni idén, mert remek focit játszanak” – tette hozzá.
Az 1999-2000-es szezon volt a Lazio 100. szezonja a klub fennállása óta, és a 12. egymást követő szezonja az olasz első osztályban. Ebben a szezonban a Lazio megnyerte története második Scudettóját és harmadik Coppa Italiáját, ezzel történelmi duplázást ért el.
picture

Diego Pablo Simeone

Fotó: Getty Images

Inzaghi az Atletico elleni meccset megelőzően így nyilatkozott.
„Varázslatos estéket éltünk át az elmúlt szezonban a klubbal és a fantasztikus szurkolóinkkal. Szeretnénk újra megismételni, de tudjuk, hogy vannak nagyszerű csapatok, akiknek ugyanolyan ambícióik vannak, mint nekünk" – mondta az olasz mester.
„Nagyon nehéz meccs lesz, de nagy elánnal megyünk bele... Tudjuk, hogy nagyszerű lesz a hangulat, és a legjobb formánkat kell nyújtanunk" – mondta Inzaghi.
Az Atletico Madrid edzője, Diego Simeone viszont nem csak Inzaghi miatt nosztalgiázhat, a Lazio előtt ugyanis épp az Internazionale játékosa volt (1997-1999), ráadásul 1998-ban meg is nyerte a csapattal az UEFA-kupát. Ezer szállal kötődik Olaszországhoz, nem csoda, hogy a neve időről-időre felmerül, ha épp valamelyik topcsapat edzőt keres.
„Előbb vagy utóbb az Internél fog kikötni" – mondta húga és ügynöke, Natalia Simeone a La Gazzetta dello Sport című lapnak még 2018-ban.
„Imádja a klubot, a légkört és a milánói életet. Az Inter az a csapat, ahol nagyon szeretne egyszer edzősködni” – tette hozzá.
Hiába az Atletico tavalyi küszködése, a nyáron az Internél felröppent pletykák, egyelőre még Madridban tölti a munkanapjait az argentin edző, sőt, 2027-ig meg is hosszabbította a szerződését.
Míg az Internél 2010 óta először egy hajszálon múlott, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, addig az Atleticónak a végső győzelem még nem jött össze, ez pedig Simeone számára egyértelműen egy befejezetlen ügy, különösen úgy, hogy a bajnokságban nem valószínű, hogy vissza tudnak kapaszkodni idén már az élre.
picture

Antoine Griezmann

Fotó: Getty Images

Szombaton az Atletico a bajnokságban a Las Palmas ellen egy diszkrét, 5-0-s győzelemmel alapozott, Antoine Griezmann pedig még rá is pihenhetett a keddi BL-meccsre. Bár neki lehet, hogy nem pihenésnek, hanem inkább büntetésnek tűnt, hogy nem játszhatott, és ezt Simeone pontosan tudta is, de ragaszkodott a pihenőhöz.
„Szükségünk van egy bombaformában lévő Griezmannra, és ezért frissnek kell lennie” – mondta.
Simeone és Inzaghi egyaránt szereti a csapatát 3-5-2-es formációban pályára küldeni, így a meccs akár egy érdekes taktikai csatába is torkollhat, az argentin pedig tudja, hogy egykori csapattársa mire képes, és ő sem tartotta magában a dicséreteit.
„Egy csapat nem nyer úgy Szuperkupát, meg nem vezeti úgy a bajnokságot, hogy ne lenne maximálisan felkészült” – mondta.
„Van egy edzőjük, Simone, akivel jó a kapcsolatom, mert együtt játszottam vele a Lazióban, és nagyon jó dolgokat visz véghez az Interben” – tette hozzá. „Tavaly bejutottak a (Bajnokok Ligája) döntőjébe, és nem véletlen, hogy vezetik a Serie A-t".
Viszont bármennyire is jóban van a két edző, és bármennyire is tisztelik egymást, amint a kezdő sípszót meghallják, mindkettejüknek a győzelem lesz a legfontosabb célja.
A San Siróban este 9-kor kezdődik a mérkőzés, a visszavágót pedig március 13-án rendezik Madridban.
Forrás: Eurosport, Inter.it, DAZN
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés