Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Két eltérő arcát mutatta a Lipcse, de mindent megtett a City ellen - nyilatkozatok

Eurosport Magyarország

Publikálva 23/02/2023 - 11:25 GMT+1

Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője szerint más-más félidőket játszott csapata a vendég Manchester City elleni 1-1-re végződött labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő nyitó felvonását szerdán este

Marco Rose - RB Leipzig

Fotó: Getty Images

Bajnokok Ligája - A lipcsei edző szerint más-más félidőket játszottak

"Nem voltunk ott az első félidőben, nagyon passzívan játszottunk. De a másodikban megváltozott a kép, nyomtuk, nálunk volt a labda" - mondta Rose.
Kollegája, Josep Guardiola összeségében elégedett volt az angol Premier League-ben címvédő Manchester City teljesítményével, azonban elismerte, hogy a lipcsei alakulat a szünetet követően már jobban játszott, és nehezükre esett birtokolni a labdát.
"De irányítottuk a meccset, és ez az, amit tehettünk az első felvonáson, Németországban" - tette hozzá.
Érdekesség, hogy Guardiola egyetlen egyet sem cserélt az összecsapáson. Ezzel kapcsolatban újságírói kérdésre válaszolva elmondta: "Egyszerű: én döntöm el, mikor cserélek és mikor nem."
Az RB Leipzig a sérült Gulácsi Péter nélkül, de Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal a kezdőcsapatban játszotta végig az összecsapásnak. A City a 27. percben szerzett vezetést az algériai Riyad Mahrez révén, ő az ötödik afrikai labdarúgó, aki elérte a húszgólos határt a legrangosabb európai kupasorozatban.
A fordulást követően javult a hazaiak játéka, Szoboszlainak is volt távoli, életerős kísérlete, az egyenlítő találat a 70. percben esett.
A nyolcaddöntő visszavágóját március 14-én rendezik Manchesterben.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés