Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bajnokok Ligája - Szoboszlaiék a Manchester Cityt fogadják

UEFA Bajnokok Ligája / Nyolcaddönto
Red Bull Arena / 22.02.2023
Élő
Élő frissítések
Detti Horvath

Frissítve 21/02/2023 - 20:58 GMT+1


Az RB Leipzig - Manchester City mérkőzés kezdési időpontja:
picture

Fotó: Eurosport

Live comment icon
Az angol bajnok Manchester City a három magyart, a sérült Gulácsi Pétert, valamint Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket foglalkoztató RB Leipzig otthonába látogat szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
A két csapat az előző kiírásban a csoportküzdelmek során kétszer találkozott egymással, Angliában a vendéglátók remek mérkőzésen 6-3-ra diadalmaskodtak úgy, hogy a németeknél Christopher Nkunku mesterhármast jegyzett.
A visszavágón a Leipzig többek között Szoboszlai góljának is köszönhetően 2-1-re győzött, lezárva ezzel Josep Guardiola együttesének német csapatok elleni 14 meccses veretlenségi sorozatát.
A Leipzig története során kilencedik alkalommal találkozik Premier League-ből érkező riválissal, a mérlege négy-négy győzelem és vereség, ugyanakkor hazai környezetben mind a három találkozóját megnyerte.
A City a 2013/14-es idény óta mindig eljutott a legjobb 16 közé, hatszor jutott tovább, kivétel nélkül akkor, amikor a párharcot idegenben kezdte.
Guardiola alakulata harmadszor kerül szembe a BL nyolcaddöntőjében német riválissal, a 2018/19-es idényben 10-2-es összesítéssel - közte története legnagyobb arányú, 7-0-s sikerével - búcsúztatta a Schalke 04-et, míg a 2020/21-es szezonban a koronavírus-járvány közepette 4-0-val lépett túl a Borussia Mönchengladbachon. Utóbbi párharcnak mindkét mérkőzését a budapesti Puskás Arénában rendezték.
A Leipzignek másfél héttel ezelőtt Schäfer András csapatával, az Union Berlinnel szemben elbukott bajnoki rangadóval megszakadt 18 meccses veretlenségi sorozata, de szombaton a Wolfsburg otthonában aratott sikerével - amelyből Szoboszlai góllal vette ki a részét - visszatért a győzelem útjára.
A Manchester City az elmúlt hetekben hullámzó teljesítményt nyújt, múlt szerdán például simán nyert a listavezető Arsenal otthonában a Premier League csúcsrangadóján, de szombaton csak döntetlent ért el a tabella második feléhez tartozó Nottingham Forest vendégeként.
(MTI)
picture

Fotó: Getty Images