Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az AS Roma menesztette Mourinhót az elbukott rangadó után, már meg is van az utódja

Eurosport Magyarország

Frissítve 16/01/2024 - 14:25 GMT+1

Serie A - Azonnali hatállyal távozott az olasz labdarúgó-bajnokságban kilencedik helyen álló AS Roma vezetőedzői posztjáról José Mourinho, a helyét pedig az idény végéig az együttes korábbi játékosa, Daniele De Rossi veszi át.

Josè Mourinho

Fotó: Getty Images

José Mourinho távozik az AS Roma vezetőedzői posztjáról

Az olasz fővárosi klub kedden a hivatalos honlapján közölte, hogy a portugál szakember és a teljes szakmai stábja elhagyja Rómát, egyúttal jelezte: hisznek abban, hogy "egy azonnali váltás tesz a legjobbat az egyesületnek".
Néhány órával később a rómaiak azt is bejelentették, hogy június 30-ig szóló megállapodást kötöttek a negyvenéves De Rossival, aki 18 éven át volt az AS Roma játékosa, az olasz válogatottban pedig - mellyel 2006-ban világbajnok lett - 117-szer szerepelt.
A 61. születésnapját jövő pénteken ünneplő Mourinho 2021 májusában érkezett az AS Romához, amellyel 2022-ben megnyerte az első alkalommal kiírt Konferencia-ligát. Tavaly az Európa-ligában volt döntős a csapat, amely a budapesti Puskás Arénában rendezett fináléban tizenegyespárbajban maradt alul a Sevillával szemben.
A Roma a mostani idényben 20 forduló után nyolc győzelemmel, öt döntetlennel és hét vereséggel áll a kilencedik helyen a Serie A tabelláján, de csak négy ponttal marad el a már Konferencia-liga szereplést érő hatodik pozíciótól.
A Roma az Európa-ligában a holland Feyenoorddal találkozik a nyolcaddöntőbe kerülésért február 15-én és 22-én.
Mourinho a Roma történetének 60. vezetőedzője volt, utódjáról a klub későbbre ígért tájékoztatást.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés