Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lukaku szerint sokkoló volt a nyara, amíg a Romához került

Minich Réka

Frissítve 13/10/2023 - 14:12 GMT+2

Romelu Lukaku nyara nem volt a legsimább. A belga támadó a Chelsea játékosa volt, de a tavalyi idényt kölcsönben Milánóban, az Internél töltötte. Sokáig úgy tűnt, hogy végleg ott is köthet ki, de azán nem sikerült megegyezni a két klubnak. A Chelsea-nél nem számítottak rá, így a Roma ajánlata igazi mentőövként érkezett. Most erről is mesélt a belga válogatott meccse előtt Lukaku.

Romelu Lukaku

Fotó: Eurosport

Romelu Lukaku számkivetett volt a Chelsea-nél, most pedig mesélt is arról, hogy mennyire sokkoló volt számára a nyár, amíg a Romához igazolt.
Romelu Lukaku nyáron újra létszámfeletti volt a Chelsea-nél, annak ellenére, hogy korábban majdnem 100 millió fontért igazolták vissza az Intertől. A belga csatár már második időszakát töltötte a londoni csapatnál, de ezt az időszakot inkább a kölcsönadások sorozata jellemezte. Első néhány évében megfordult a West Brom és az Everton csapatában, tavaly pedig Olaszországba, az Interbe adták kölcsön.
Az előző szezon remekül sikerült számára, 37 meccsen 14 góllal tudta segíteni a csapatát, ami a Bajnokok Ligája döntőjébe is bejutott. Nyáron az Inter szívesen meg is tartotta volna a belga támadót, de végül a két klub nem tudott megállapodni. Lukaku így kénytelen volt visszatérni Londonba, és úgy elkezdeni a felkészülést, hogy tisztában volt vele, Mauricio Pochettino egyáltalán nem számol vele.
Végül a Juventus érdeklődéséből sem lett konkrétum, de az átigazolási időszak végén Jose Mourinho és a Roma kölcsönvette. Mourinho jól ismerheti Lukakut, hiszen korábban már dolgoztak együtt a Chelsea-nél és a Manchester Unitednél is.
picture

Romelu Lukaku a Colosseum előtt pózol

Fotó: Getty Images

Lukaku most a belga válogatott hivatalos sajtótájékoztatóján mesélt arról, hogy mennyire nehezen élte meg az elmúlt hónapokat.
„A legtöbben ismertek, nem szoktam feleslegesen beszélni, de ha tudnátok róla, hogy mi történt velem a nyáron, akkor teljesen lesokkolódnátok. Voltak olyan pillanatok, amikor úgy éreztem, rögtön felrobbanok. 5 éve talán még így is történt volna, de most csak arra koncentráltam, amire kell, a focira.
Ahogy a Chelsea és a Roma elkezdett tárgyalni, rögtön beszereztem egy csomó információt. Ezért muszáj köszönetet mondanom Radja Nainggolannak, akitől sokmindent megtudhattam a klubról és a szurkolókról is. Sokat beszélgettem Jose Mourinhoval is, a többi pedig már nem rajtam múlt.
Nyáron egyedül is sokat dolgoztam, amivel kellemesen megleptem a Roma edzői stábját, mikor megérkeztem. Szerencsére sikerült pozitívnak maradnom, pedig az elmúlt két évben nem nagyon közelítettem meg a valós tudásomat. Szerencsés vagyok, hogy remek csapattársakkal és csapattagokkal voltam körülvéve, akik végig segítettek.
Sokszor hallottam, hogy ide vagy oda igazolhatok, de én inkább végig csendben maradtam, mert tudtam, hogy nagyjából 90 százaléka nem igaz annak, amiket a sajtóban írtak.
LeBron James példája volt a szemem előtt. Őt is minden évben megtalálják, aztán csak keményen dolgozik, hogy a pályán vágjon vissza. Nem vagyok LeBron, de szeretnék olyan lenni, aki mindig tud válaszolni a kritikákra a teljesítményével.
Nyáron láttam és hallottam, hogy miket mondtak rólam, de én csak napról napra keményen edzettem. Egy nap el fogom mondani az igazságot…
Természetesen Lukaku neve is felmerült a szaúdi liga legjobb csapatainál, de a belga elmondta, hogy még nem áll készen arra, hogy elhagyja Európát.
„Megtisztelő volt az érdeklődés, de miután beszéltem a klubokkal, nem voltam meggyőzve. Tudom, hogy nagy klubok a Közel-Keleten és a liga is fejlődik, talán egyszer odaér a világ legjobbjai közé, de én egyelőre még Európában szeretnék játszani.”
Romelu Lukaku egyelőre remekül teljesít az új csapatában, ahol az első 8 meccsén 7 gólt szerzett.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés