Szeptember 2-án kezdte el a rendőrség vizsgálni azt a bűntényt, amiben Paul Pogba bátyját fegyverrel való zsarolással, emberrablással és egyéb bűncselekményekre való előkészülettel vádolták, amit ráadásul egy banda tagjaként követett el a saját öccse ellen.
Mathias Pogbát szerda este próbálták meg otthonában letartóztatni, de mivel nem volt otthon, ezért másnap reggel önként jelent meg a rendőrségen, ahonnan már nem is távozhatott. Ezzel ő volt a bűnbanda 5. tagja, akit a rendőrség vád alá helyezett, de neki az emberrablásért nem kell felelnie.
A rendőrség természetesen részletes információkat nem adhatott ki, a közleményükből csak annyi derült ki, hogy az 5 vádlott 27 és 36 év közötti férfi. A nyomozást ellenük a bűnbandákra szakosodott részleg, az OCLO végezte. Ennek során kiderült, hogy az idősebb Pogba testvérnek az öccse elrablásának napjára alibije van, így neki ebben az ügyben csak tanúként lesz szerepe.
Serie A TIM
Hiába kilátástalan a Juve játéka, egyelőre szóba sem jöhet az edzőváltás
23/09/2022 - 05:11
Mathias ügyvédje közben nyilvánosságra hozott egy közleményt, amiben felháborodását fejezte ki, hogy ügyfele még mindig rács mögött kell, hogy maradjon. Mivel az emberrablás ügyében ő nem érintett, ezért szerinte minden oka meglenne, hogy szabadlábon védekezhessen.
Néhány hete, amikor Mathias egy fenyegető videót hozott nyilvánosságra, akkor Paul azt állította, hogy bátyját is megfenyegették, hiszen másképp nem tehetett ilyet. Mathias most ezt tagadta a vallomásában, szerinte önszántából cselekedett.
A nyomozás az elmúlt napokban azután gyorsult fel, hogy a rendőrség szerint az egyik gyanúsított Franciaországot elhagyni készült, így kénytelenek voltak már most fellépni ellene.
A hétvégén egy helyi bíró döntött arról, hogy az 5 vádlott ellen elegendő a bizonyíték, így hivatalos is elindulhat ellenük az eljárás, ami alatt nem védekezhetnek szabadlábon. A rendőrség már korábbról jól ismerte a további 4 bandatagot, akiknek Mathias adta a tippeket, hogy öccse éppen hol tartózkodik. A hírek szerint mindannyian gyerekkori barátok, így természetesen jól ismerik egymást.
Mathias Pogba ügyvédje már most jelezte, hogy fellebbeznek a döntés ellen:
„Olyan döntés született, amit nem tudunk megérteni. A bíróság is elismerte, hogy az ügyfelem a legsúlyosabb vádpontban nem lehet bűnös, hiszen az állítólagos emberrablás napjára alibije van, de ennek ellenére nem engedték, hogy hazamenjen. Mathias Pogba helye az otthonában van, úgyhogy mindent meg fogunk tenni, hogy ez így is legyen.
Egy olyan emberről beszélünk, aki sosem került a rendőrség látókörébe, akinek nincs priusza, aki jelenleg ártatlan. Véleményem szerint az ügyben tett megállapítások nem elegek, hogy börtönbe kerüljön, ki fog derülni az ártatlansága. Az, hogy egy olyan ember, akinek nem volt semmilyen ügye eddig és szerintem most is ki fog derülni róla, hogy ártatlan, börtönben maradjon, nem elfogadható.
Azért fogok harcolni, hogy a lehető leghamarabb kiszabadulhasson.”
Forrás: RMC Sport
Serie A TIM
Zsarolás, fegyveres fenyegetés, megátkozott Mbappé – Paul Pogba egészen szürreális ügybe keveredett
29/08/2022 - 12:04
Serie A TIM
Milan-Inter-Juve versenyfutást ígér az olasz szezon, de Mourinho Romája is lesben áll
12/08/2022 - 14:52