Paul Pogba feljelentést tett a rendőrségen, miután egy bűnbanda védelmi pénzt – egészen konkrétan 13 millió eurót – követelt tőle.
Védelmi pénzt, zsarolás, fegyveres fenyegetés és egy állítólagos átok – Paul Pogba egy szürreális ügy kellős közepén találta magát. Minden azzal indult, hogy a világbajnok futballista – egyébként szintén labdarúgó testvére – Mathias Pogba a közösségi oldalára feltöltött videóban azt állította, hamarosan lerántja a leplet öccse viselt dolgairól, amelyben Kylian Mbappé is érintett. Paul Pogba stábja készülhetett erre a videóra, mivel nem sokkal később közleményben reagáltak rá.
„Mathias Pogba nemrég közzétett kijelentése sajnálatos módon nem ért meglepetésként minket. Ez is része a Paul Pogba elleni fenyegetéseknek és a szervezett, csoportos zsarolási kísérleteknek. Az illetékes francia és olasz hatóságokat már egy hónappal ezelőtt értesítettük, és a folyamatban lévő nyomozáshoz a továbbiakban nem kívánunk kommentárt fűzni” – olvasható a középpályás közleményében.
Serie A TIM
Hiába kilátástalan a Juve játéka, egyelőre szóba sem jöhet az edzőváltás
23/09/2022 - 05:11
Az ügyre természetesen lecsapott a francia sajtó, amelyben további részletek is megjelentek a nyomozásról. A France Info értesülései szerint Pogba azt mondta a hatóságoknak, hogy két gépfegyveres csuklyás ember – Pogba gyerekkori barátainak közreműködésével – csapdába csalta, és 13 millió eurót követelt tőle. Paul Pogba állítása szerint a zsarolási ügyben érintett a testvére, Mathias is, aki a közösségi oldalain visszautasította ezeket a vádakat.

Paul és Mathias Pogba

Fotó: Getty Images

A világbajnok középpályás az elrablásának részleteiről is beszélt a hatóságoknak. Állítása szerint a márciusi válogatott szünet alatt, amikor is Franciaország Elefántcsontpartot és Dél-Afrikát fogadta hazai pályán, kihasználta az alkalmat, és meglátogatta a Lagny-sur-Marnéban lakó ismerőseit. Gyerekkori barátai ekkor rabolták el, majd egy párizsi lakásba vitték, és azzal szembesítették, hogy a barátságuk ellenére nem támogatta őket anyagilag.

A banda két fegyveres tagja 13 millió eurót követelt, mivel állításuk szerint 13 éven át titokban védték a francia futballistát.

Pogba szerint a bűnbanda nem csak Párizsban érte őt utol, áprilisban a manchesteri otthonánál keresték fel, júliusban pedig a Juventus edzőközpontjában találták meg – ez volt az az alkalom, amikor felismerte a zsarolók között a testvérét is. Pogba ezt követően fordult az ügyvédeihez, akik azt tanácsolták, továbbítsák az ügyet a rendőrségnek, azóta pedig a szervezett bűnözés elleni csoport foglalkozik az esettel.
A futballista a nyomozóknak elmondta, sosem habozott akkor, amikor a gyerekkori barátai szorult helyzetbe kerültek pénzügyileg, tavaly januárban azonban az egyik barátját kidobta a manchesteri házából, miután kiderült: a tudtán kívül használta a bankkártyáját. Állítása szerint meglehetősen komoly összeget emelt le a számlájáról: 200 ezer eurót (durván 80 millió forintot) lopott el tőle.
A zsarolási botránynak mellékszereplőként Mbappé is a részese lett, ugyanis egy vele kapcsolatos történettel zsarolták Pogbát. A középpályás már a nyáron figyelmeztette a nyomozókat, hogy a banda tagjai megpróbálják majd lejáratni a nyilvánosság előtt – többek között ezzel akarták rábírni, hogy kifizesse a 13 millió eurót. A zsarolók egyébként azt állítják, hogy Pogba egy boszorkánydoktor segítségével átkot bocsátott a PSG klasszisára.

Paul Pogba

Fotó: Getty Images

Mathias Pogba a közösségi oldalára feltöltött videóban valóban ezzel szembesítette a testvérét.
„Pontosan az történt, amire számítottam: a kisöcsém végre megmutatja az igazi arcát. Mivel ő volt az, aki beszélni kezdett, aki hazudott a rendőrségnek, és nyilvánosságra hozta az információt, nem hibáztathattok engem. Paul, neked az volt a szándékod, hogy elhallgattass, hogy hazugság árán börtönbe juttass. Gyanítottam, hogy ez lesz. Valóban igaz: az én verzióm valóban megtörtént, és veled ellentétben nekem elegendő bizonyítékom van, hogy alátámasszam az állításaimat.”
„Még egyszer elmondom: testvérem, nem helyes manipulálni az embereket. Ez nem a pénzről szól: gyanúba kevertél, majdnem meghaltam miattad, és cserben hagytál, most pedig játszod előttünk az ártatlant. Amikor minden kiderül, akkor az emberek látni fogják, hogy nincs nálad nagyobb gyáva, nagyobb áruló és nagyobb képmutató ezen a bolygón” – magyarázta Mathias Pogba, majd az Mbappéval kapcsolatos történetet is kifejtette.
„Most már érted, Kylian? Veled kapcsolatban nincsenek rossz érzéseim, én csak a te érdekedben beszélek, minden, amit mondtam igaz és bizonyítható, a boszorkánydoktor is egy ismert történet. Csak sajnálkozni tudok a testvérem miatt, aki állítólagosan muszlim, mégis mélyen elmerült a boszorkányságban. Sosem jó, ha egy képmutató és áruló ember vesz körbe.”
Paul Pogba a Manchester Unitednél eltöltött évek után a nyáron – szabadon igazolható játékosként – visszaigazolt a Juventushoz, régi-új klubjában azonban még nem lépett pályára tétmeccsen térdsérülés miatt. Mivel a műtétet sikerült elkerülni, hamarosan bemutatkozhat a Juventusban, és ha minden az elképzelései szerint alakul, a katari világbajnokságon is ott lesz a címvédő francia válogatott színeiben.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Serie A TIM
Paul Pogba bátyja is rács mögé került a zsarolási ügyük miatt
18/09/2022 - 15:57
Serie A TIM
Milan-Inter-Juve versenyfutást ígér az olasz szezon, de Mourinho Romája is lesben áll
12/08/2022 - 14:52