Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Cristiano Ronaldo: „A szaúdi liga sokkal jobb, mint az MLS”

Szabó Bence

Frissítve 18/07/2023 - 11:54 GMT+2

Cristiano Ronaldo a télen Szaúd-Arábia szerződött, Lionel Messi viszont nyáron az amerikai bajnokságba írt alá. A két liga a portugál sztár szerint nincs egy szinten, köszönhetően az őt követő sztárok érkezésének pedig a szaúdi bajnokság rövidesen egyes magasan jegyzett európai ligákkal is felveszi majd a versenyt. Ronaldo egyben azt is kizárta, hogy visszatérne Európába.

Cristiano Ronaldo

Fotó: Getty Images

A portugál inkább választotta a Közel-Keletet az USA helyett.
Ezen a nyáron az átigazolási szezon slágertémája a szaúdi liga. Az arab országba sorra érkeznek a sztárok Karim Benzemától kezdve N’Golo Kantéig, és ugyan van, aki fölösleges játékosai elpasszolására használja ki a megnyíló pénzcsapokat, jó pár európai csapat tényleg fontos játékosait kénytelen eladni a Közel-Keletre.
A szaúdi dominanciát az átigazolási hírekben viszont átmenetileg megtörte egy nagy bejelentés. Hiába hozták szóba az arab országgal is, Lionel Messi az amerikai MLS-ben, az Inter Miami csapatánál kötött ki, ahol hétvégén sebtében kiegészített lelátók előtt be is mutatták. Az argentin így nem szerepel majd újra egy ligában örök riválisával, Cristiano Ronaldóval, a portugál sztár pedig amint lehetősége volt, rögtön oda is szúrt egyet neki ezért a döntéséért.
Ronaldo jelenleg csapatával, az Al Nassrral Portugáliában készül az új szezonra, ahol a Celta Vigo ellen megnyert barátságos mérkőzés után nyilatkozott a sajtónak.
„Megnyitottam az utat a szaúdi ligába, most egyre többen jönnek ide. Egy éven belül még több topjátékos igazol majd ide. Egy éven belül a szaúdi bajnokság utoléri majd a holland és a török ligát”
- áradozott munkaadójáról, meg egy kicsit a saját hatásáról is a sztár.
A portugál egyben azt is leszögezte, a pletykák ellenére az európai karrierjét lezártnak tekinti. Szerinte a foci a kontinensen amúgy is sokat vesztett a fényéből.
„100 százalék, hogy nem térek már vissza Európába. Már 38 éves vagyok, az európai foci pedig sokat vesztett a minőségéből. Az egyetlen igazán jó liga a Premier League maradt, ott egyértelműen a többiek előtt járnak.”
picture

Cristiano Ronaldo

Fotó: Getty Images

Az Európán kívüli opciók közül korábban elsőként mindenkinek az MLS jutott eszébe, az újságírók rá is kérdeztek, mit gondol Ronaldo a ligáról, ahová Messi igazolt.
A szaúdi bajnokság sokkal jobb, mint az MLS.
- érkezett a sommás válasz.
Hogy Ronaldo így gondolkodik, az nem meglepő. A portugál klasszis nem csak éves szinten sokmillió eurót tesz zsebre részben azért, hogy a szaúdi ligát és az országot reklámozza, hanem önigazolás szempontjából is ez a vélemény támasztja alá döntését, hogy ide igazolt.
Az MLS-nél viszont egyelőre nem a riválist látják az arab ország bajnokságában. Épp ellenkezőleg, Don Garber, a liga komisszárja szerint számukra még előnyös is a szaúdi költekezés.
“Láttam, mi történt Kínában és akkor sem aggódtam jobban, mint most, látva, hogy mi megy Szaúd-Arábiában. Sőt, ellenkezőleg. A tény, hogy tudjuk terjeszteni a globális futball erejét, szerintem minden feltörekvő piacnak lehetőséget ad, hogy ne csak Európában gondolkodjon.”
A téma óhatatlanul időről-időre elő fog még kerülni. Ronaldo és számos sztár Szaúd-Arábiát választotta, Messi érkezésével viszont a legnagyobb ütőkártya talán az MLS kezébe került.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés