Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ten Hag még mindig bízik a csapatában, szerinte csak idő kérdése a jó teljesítmény

Minich Réka

Frissítve 01/11/2023 - 19:33 GMT+1

A Manchester United a hétvégén nagyon simán, 3-0-ra kikapott a városi rivális Citytől. A vereség mértéke még így is hízelgő volt a Unitedre nézve, hiszen szinte az egész meccsen alárendelt szerep jutott nekik. Az idény elején már 5 bajnoki vereségnél tartanak, ilyen rosszul az 1986/87-es szezon óta nem indultak. Most a Newcastle ellen javíthatnak.

Erik ten Hag

Fotó: Getty Images

Történelmi mélységeket jár meg a Manchester United idén, de ennek ellenére Erik ten Hag szerint előbb-utóbb ki fog jönni a jó teljesítmény, amire képesek.
A Manchester United idei éve finoman szólva sem nevezhető túl erősnek; az eddigi 14 meccséből 7 vereséget szenvedett el, a Premier League-ben pedig a 8. helyen állnak, ráadásul a gólkülönbségük is erősen mínuszos.
A hétvégén a Manchester City elleni városi derbin tükörsimán kaptak ki, ráadásul a szurkolóik már 10 perccel a lefújás előtt tömegesen hagyták el a stadiont. Erik ten Hag nincs könnyű helyzetben, hiszen a csapatot folyamatosan sérülések hátráltatják, ráadásul a tulajdonosváltás kérdése sem nyugtatta a kedélyeket.
picture

Erik ten Hag

Fotó: Getty Images

Tavaly ugyan sikerült ismét a Bajnokok Ligájába kvalifikálni, de az idei csapat nyomokban sem emlékeztet arra a gárdára. A City ellen a védelem a Diogo Dalot – Harry Maguire – Johnny Evans – Victor Lindelöf felállásban kezdett. A középpályáról sérülés miatt hiányzott Casemiro, akinek a formája komoly aggodalmakra adott okot, hiszen tavaly is kulcsszerepe volt a csapat stabilitásában.
Talán a legnagyobb gond a támadójátékkal van, Marcus Rashford árnyéka önmagának, a frissen igazolt Mason Mount egyelőre csak keresi a helyét a csapatban, a 20 éves dán támadó, Rasmus Hojlund pedig ígéretes, de nem biztos, hogy már most képes lesz a hátán cipelni egy ennyire szenvedő csapatot.
A pályán kívüli problémák is sokasodnak, Mason Greenwood távozása körül óriási volt a botrány, de közben Antonyt is családon belüli erőszakkal vádolták Brazíliában, ami miatt mérkőzéseket is kénytelen volt kihagyni. Jadon Sancho pedig az ificsapatokkal készül, miután részben a sajtó nyilvánossága előtt is kritizálta Ten Hagot, amiért később sem volt hajlandó bocsánatot kérni.
Vasárnap a Manchester City elleni vereséget követően Ten Hag érdekes módszerekkel próbálta meg motiválni a csapatát, az öltözőben csöndben ülve kellett végighallgatniuk a rivális ünneplését, ráadásul a hétfői pihenőnapra is kaptak feladatot játékosok. Mindenki személyre szabott videót kapott, amiben részletesen kiemelték a hibáikat.
picture

Manchester United

Fotó: Getty Images

Most hét közben a Newcastle ellen javíthatnak a Ligakupában. A meccs előtt a klub hivatalos kiadmányában – a szokásoknak megfelelően – Erik ten Hag írása is szerepelt, ahol így szólt a szurkolók felé:
„A Manchester Unitednél minden mérkőzés fontos, minden nap ott a nyomás rajtunk, hogy a klubhoz méltó magas színvonalon teljesítsünk. Bár tudom, hogy nem úgy kezdtük az évet, ahogy azt reméltük, de biztos vagyok benne, hogy a tehetség ott van bennünk, hogy a megfelelő hozzáállással és csapatmunkával elinduljunk felfelé.
Úgy gondolom, hogy csak idő kérdése, hogy megmutassuk, valóban mire vagyunk képesek, tudom, hogy el fog jönni az idő.
Nincs értelme sajnáltatni magunkat, a klubnál senki sem élvezi a vereségeket, főleg nem az olyan derbiken, mint vasárnap a City ellen. Minden siker kulcsa az, hogy előre nézzünk, szóval gyorsan tovább kell ezen is lépnünk.
A győzelmeinket sem ünnepeljük sokáig, így a vereségeken sem emészthetjük magunkat, együtt kell továbbmennünk. Továbbra is hiszek a játékosokban, és biztos vagyok benne, hogy a nehéz idénykezdet után javítani fogunk.”
A Manchester United számára kis reménysugarat adhat, hogy novemberben könnyebb a sorsolásuk. A Newcastle elleni meccset követően a Fulham, a Kobenhavn, a Luton Town, az Everton és a Galatasaray vár rájuk. A Luton elleni mérkőzést követően kéthetes szünet vár rájuk a válogatott meccsek miatt, ami a sérültek felépülésére is remek lehetőséget ad.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés