Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A pályán és azon kívül is mélyrepülésben a Manchester United

Minich Réka

Frissítve 17/09/2023 - 13:42 GMT+2

Miközben a sajtó még a Sancho és Antony botrányokon csámcsog, a Manchester Unitednek a pályán kéne elterelni a figyelmet. Ennek ellenére Erik ten Hag vezetésével még a tavalyi idénykezdést is sikerült alulmúlnia a Manchester United csapatának. Az első 5 meccsükből 3-an is kikaptak, ráadásul a Brighton ellen 20 meccses hazai bajnoki veretlenségük is véget ért.

Für Manchester United läuft es aktuell nicht rund

Fotó: Getty Images

5 meccs, 3 vereség, 10 kapott gól: a Manchester United botrányosan kezdte a Premier League idei szezonját, de Erik ten Hag szerint nincsenek válságban.
34 éve nem indult ilyen gyengén a bajnoki szezon a Manchester United számára, mint idén. Szombaton a Brighton látogatott az Old Traffordra és meglepő könnyedséggel, 3-1-re verték a vendéglátókat.
A támadójáték már mutatott pozitív jeleket, miután a nyári igazolás, Rasmus Hojlund először kezdett, de a gyenge védekezést könnyen játszotta át a Brighton. A korábbi MU játékos, Danny Welbeck szerezte meg a vezetést, majd Groß és Joao Pedro góljaival már 3-0-ra is vezettek, amikor Hannibal első góljával szépíteni tudott a United. A Brighton lassan a mumusa lesz a Manchesternek, hiszen sorozatban negyedjére nyertek. Erik ten Hag csapata ezzel a 12. helyen áll, miután mindössze 6 pontot szereztek a lehetséges 15-ből.
A mérkőzés lefújásakor az Old Trafford közönsége kifütyülte a csapatát. Erik ten Hag nincs könnyű helyzetben, miután Jadon Sancho kiakadása után a keretből is kizárta az angol támadót, majd kiderült, hogy bizonytalan ideig Antonyra sem számíthat, aki Brazíliában maradt, miután több korábbi barátnője is bántalmazással vádolta meg. A holland edző ennek ellenére továbbra is bízik a csapatában, szerinte nincsenek válságban:
„Muszáj összetartanunk és ragaszkodnunk a korábbi terveinkhez, akkor meg tudjuk fordítani a rossz sorozatunkat. Nyilván zavar a vereség, de láttam pozitív jeleket is a játékunkban. Muszáj megmutatni, hogy milyen karakterek vannak a csapatnak, most az a legfontosabb, hogy egyénileg is vállalják a fiúk a pályán a vezér szerepét. Persze ezen kívül is van sok dolog, amiben fejlődhetünk még.”
A Sky Sport szakértőjeként dolgozó, korábbi United legenda, Gary Neville így értékelt a meccs után:
„Meccs előtt mindig optimista próbálok lenni, de be kell vallani, hogy a vereség egyáltalán nem volt meglepetés. Nem arról van szó, hogy ne igyekeztek volna a játékosok, de az ellenfél jobb volt, sokkal jobban felkészültek, mint mi.
És igen, erről is a Glazerek tehetnek, ez ennyire egyszerű. Ha te vagy a tulajdonos, akkor minden rossz és jó dolog a te felelősséged. Amikor megvették a klubot, akkor minden szempontból top klubot kaptak, de 10 éve csak középszerűek vagyunk a pályán és azon kívül is. Meghonosítottak egy olyan kultúrát, ami a kapzsiságra, fegyelmezetlenségre, döntésképtelenségre és bizonytalanságra épül. Az lenne a legjobb, ha a lehető leggyorsabban eladnák a klubot, így legalább a vezetésben hamar új irány állhatna be.
A pályán könnyen kialakulnak hosszabb-rövidebb gyenge periódusok, de ha a klubvezetésben egyértelműek az irányok és jó döntések születnek, akkor könnyen lehet ezeken változtatni.”
picture

Bruno Fernandes - Mancester United

Fotó: AFP

A korábbi Arsenal játékos, Paul Merson nem értett egyet Neville-el, szerinte itt az ideje kibújni a vezetés mögül és felelősséget vállalni a pályán történtekért.
„A United sok problémával küzd jelenleg, az eredmények nem igazán jók az idény elején. Három vereség és a két győzelmük a Wolves és a Nottingham ellen is a szerencsén múlt. Ott a nyilvános összetűzés Jadon Sanchoval és Harry Maguire helyzetet is. Az átigazolási időszak sem alakult olyan jól, mint szerették volna, így egyre nagyobb a nyomás Erik ten Hagon is.
Itt az ideje, hogy megtalálja a jó megoldásokat a pályán, tudja, hogy most már muszáj nyerniük, a Unitednék a legjobb 4-be kerülés a minimum.
Olyan, mintha most mindenki a Glazer család helyzetével takarózna. Nyilván a klubvezetés felelőssége vitathatatlan, de könnyű rájuk koncentrálni. Fejleszthetnék a stadiont is, de a csapat akkor sem lenne jobb. Itt az ideje, hogy a játékosok összeszedjék magukat és a csapat pedig elkezdjen nyerni.”
A Manchester United hét közben Münchenben lép pályára és nem éppen tűnik úgy, hogy sok esélyük lenne a Bayern ellen egy jó eredményre. Utána a Premier League-ben nyerhető meccsek következnek számukra, október végéig mindenképpen fel kéne zárkózniuk a tabellán, hogy ten Hag és a játékosok körül enyhüljön a feszültség.
Forrás: Sky Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés