Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szoboszlai holland csapattársa Kloppnak köszönhetően újra élvezi a játékot

Minich Réka

Publikálva 07/12/2023 - 15:15 GMT+1

A Liverpool a nyáron szinte teljesen újraépítette a középpályáját: Szoboszlai Dominik mellett érkezett Alexis MacAllister és Ryan Gravenberch is, akik lassan kezdenek összeszokni. Most a Pool holland középpályása mesélt az első hónapokról, illetve arról, hogy Jürgen Klopp hogy segített neki újra önbizalmat szerezni, hogy újra élvezhesse a játékot.

Gravenberch

Fotó: Eurosport

Ryan Gravenberch újra élvezi a játékot, Szoboszlai és MacAllister oldalán a Liverpool középpályáján. Jürgen Kloppnak külön köszönetet mondott.
A nyáron a Liverpool komoly átalakításon ment keresztül, a leglátványosabb a teljesen újraépített középpálya volt. Szoboszlai Dominik és Alexis MacAllister mellett a mindössze 21 éves holland, Ryan Gravenberch is csak néhány hónapja érkezett a csapathoz. A játékosok hamar összeszoktak, a Liverpool jelenleg a bajnokság második helyén áll az Arsenal mögött.
Gravenberch tavaly a Bayern Münchenben szerepelt, de mindössze 5 alkalommal lehetett a kezdőcsapat tagja. Ezt a számot már 4 hónap alatt majdnem megduplázta Liverpoolban, ráadásul az Európa-ligában már két gólt is szerzett.
Gravenberch szerint a remek teljesítményében elévülhetetlen érdemei vannak a csapat német edzőjének, Jürgen Kloppnak, aki már az első beszélgetésük során nyitottan fogadta a hollandot.
„Amikor beszéltünk, végig azt éreztem, hogy olyan meleg fogadtatásban lesz részem, mintha családtag lennék. Nagyon hiányzott ez az érzés, örülök, hogy újra átérezhetem.
Jó a viszonyunk, sokszor beszélünk, akár a meccsekről, akár bármi másról. Visszanyertem az önbizalmamat is, hiszen egyre több esélyt kapok tőle, hogy a pályán bizonyítsak. Csak annyit mondott, hogy élvezzem a játékot és ezt is teszem. A sok játékkal az önbizalmam is visszajött.
Csak ezen múlik számomra, hogy hogy érzem magam a pályán. Persze fontos a jó teljesítmény is, de ha bíznak benned, akkor csak annyi a dolgod, hogy azt csináld, amiben jó vagy. Minden természetesnek tűnik.”
Gravenberch a 2020/21-es szezonban a holland bajnokság legjobb fiatal játékosa lett az Ajaxban nyújtott teljesítményének köszönhetően. A Liverpool holland edzője, Pep Lijnerds nemrég úgy nyilatkozott, hogy hamarosan újra láthatjuk az ajaxos Gravenberchot a pályán.
picture

Ryan Gravenberch az Ajax mezében ünnepel

Fotó: Getty Images

A középpályás arra is kitért, hogy mire gondolhatott az edzője: „Az ajaxos Gravenberch csak egy olyan játékos volt, aki élvezi a játékot, jó passzokat ad és vezeti a csapatát. Ennyi az egész, hogy újra élvezem a meccseket.”
Gravenberch nincs könnyű helyzetben, hiszen a tavalyi év kevés játékperce mellett az is megnehezíti a helyzetét, hogy egy teljesen új középpályán kell megtalálnia a helyét. Ő a Bayerntől érkezett, MacAllister a Brightontól, Szoboszlai Dominik pedig az RB Leipzigtől.
„Már most érezzük egymást a pályán, sokat edzünk, ahol a 11 a 11 elleni szituációkat is sokat gyakoroljuk. Tudjuk, hogy mi a másik erőssége, jól megértjük egymást.
Van egy gyengeségem, amin dolgoznom kell, viszont ez nehéz lesz az évközi kevés edzéssel. Szoboszlai és MacAllister sokkal nagyobb intenzitással játszanak, mint én, egyszerűen jobb az erőnlétük a korábbi nagyobb meccsterhelés miatt.
picture

Ryan Gravenberch (r.) war letzte Saison beim FC Bayern meist nur Reservist

Fotó: Getty Images

Tavaly keveset játszottam, ráadásul a Premier League még keményebb is, mint a Bundesliga. Kicsit mindenhol más a helyzet, az Ajaxhoz képest óriási a különbség, de a Bayernnél sem volt ekkora a tempó. Ez a Premier League, semmihez sem hasonlítható.”
Ryan Gravenberch 21 éves kora ellenére már több nagycsapatban is megfordult. A pályafutását az Ajaxban kezdte, ahonnan tavaly nagy reményekkel igazolt a Bayern Münchenhez, ahol nem jutott elég lehetőséghez. Nyáron végül a Liverpool leigazolta, ahol egyelőre úgy tűnik, hogy megtalálhatja a számításait.
Forrás: TNT

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés